Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

'Ik denk dat het een stuk gemakkelijker zal zijn voor het publiek om het te volgen en te begrijpen', aldus producer Lauren Schmidt Hissrich.

In het tweede seizoen van ‘The Witcher’ zal alles zich op dezelfde tijdlijn afspelen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De Netflixserie ‘The Witcher’ werd eind vorig jaar heel enthousiast onthaald. Toch was het eerste seizoen soms een tikkeltje verwarrend omdat er gebruik werd gemaakt van verschillende tijdlijnen. Producer Lauren Schmidt Hissrich vertelt nu dat ze daar in het tweede seizoen een einde aan maakt.


‘The Witcher’ kwam eind vorig jaar uit op Netflix en was onmiddellijk een gigantisch groot succes. Het duurde dan ook niet lang tot een tweede seizoen van de fantasyreeks werd aangekondigd. De opnames gingen in februari van start, maar werden noodgedwongen op pauze gezet door de coronacrisis. We kwamen eerder al te weten dat er naast de gekende hoofdpersonages Yennefer (Anya Chalotra), Geralt of Rivia (Henry Cavill), Ciri (Freya Allan) en Jaskier (Joey Batey) ook tal van nieuwe namen meespelen in de volgende afleveringen. Denk maar aan Kristofer Hivju (Nivellen) die we kennen als Tormund uit ‘Game of Thrones’, Kim Bodnia (Vesemir) bekend van ‘The Bridge’, Yasen Atour (Coen) bekend van ‘Ben-Hur’ en ‘Robin Hood’, Paul Bullion (Lambert) bekend van ‘Peaky Blinders’, Thue Ersted Rasmussen (Eskel) bekend van ‘Fast and Furious 9’ en Aisha Fabienne Ross (Lydia) bekend van ‘The Danish Girl’.

Verschillende tijdlijnen


Hoewel ‘The Witcher’ 8,3/10 krijgt op IMDb en tal van lovende kritieken mocht ontvangen, was er wel één puntje van kritiek. De serie was soms ingewikkeld om te volgen omdat niet alles zich in dezelfde periode afspeelde. De verhalen van de drie hoofdpersonages speelden zich namelijk af op een andere tijdlijn en werden door elkaar verteld in de afleveringen. Zo werd er vlotjes honderden jaren teruggegaan in de tijd, maar zonder dit expliciet aan te geven waardoor heel wat kijkers in de war raakten. Netflix creëerde daarom een handige tijdlijn zodat fans perfect kunnen volgen wat zich waar en vooral wanneer afspeelt.

In het tweede seizoen is dit voorgoed verleden tijd, want producer Lauren Schmidt Hissrich vertelde in een interview dat alles zich zal afspelen op dezelfde tijdlijn. ‘Het was een van de meest controversiële aspecten van seizoen 1 en ik had niet verwacht dat het zó controversieel zou zijn’, vertelt Lauren in TheWrap Magazine. ‘Maar het is iets waar ik nog steeds achter sta. Het doel was om elk van deze personages afzonderlijk te leren kennen, en de enige manier om dit te doen is door hun tijdlijnen te scheiden.’

Gemakkelijker


We kennen nu het levensverhaal van de belangrijkste personages die elkaar nu allemaal op hetzelfde moment in de tijd tegenkomen. ‘Nu kruisen ze elkaar waardoor onze personages in het tweede seizoen allemaal op dezelfde tijdlijn staan’, gaat Lauren verder. ‘Ik denk dat het een stuk gemakkelijker zal zijn voor het publiek om het te volgen en te begrijpen, vooral als er nieuwe kijkers bijkomen.’ Toch zal Lauren ook in de nieuwe afleveringen nog altijd een beetje met de tijd ‘spelen’. ‘We zullen wel flashbacks en flashforwards toevoegen’, besluit Lauren.

Het is nog even wachten op het tweede seizoen van ‘The Witcher’, want de opnames moeten nog op een veilige manier hervat kunnen worden. Wij kijken er alleszins nu al naar uit!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '