Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

2. Met een stoere coupe als die van Tokio uit de kapperszaak (of badkamer) wandelen.

9 dingen die sowieso op je bucketlist staan als je naar ‘La casa de papel’ kijkt

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We gaan er niet om liegen: stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op de onverschrokkenheid van ‘Maserati’ Tokio, de looks van de Spaanse furie Nairobi en de intelligentie van El Profesor. Jawel, de personages van de Spaanse hitserie ‘La casa de papel’ weten ons een voor een – zélfs Palermo – te bekoren. Meer zelfs, sinds de release van de verslavende en steengoede serie staan er een aantal nieuwe dingen op onze bucketlist.


Het vierde seizoen van de Spaanse hitserie ‘La casa de papel’ staat sinds begin deze maand op Netflix en trouwe kijkers (en bingewatchers) weten intussen al met welke avonturen en gevaren onze stoere vrienden nu weer oog in oog komen te staan. Geen nood, we geven dit keer geen spoilers vrij, maar wél een aantal op ‘La casa de papel’ geïnspireerde dingen om op je bucketlist te zetten.

1. Spaanse (avond)lessen volgen of toch in ieder geval een poging wagen tot


Met stip op één staat uiteraard de zwoele taal van Tokio, Denver en Río onder de knie krijgen. We zouden niets liever willen dan de personages zonder die vervelende en soms iets té letterlijk vertaalde ondertiteling te verstaan. En eerlijk? Het is ook gewoon een héél sexy taaltje, en al zeker als het uit de mond van Berlín komt. ¡Ay, caramba!

2. Met een stoere coupe als die van Tokio uit de kapperszaak (of badkamer) wandelen


In het derde seizoen van ‘La casa de papel’ ruilt Tokio haar brave kapsel in voor een gewaagde korte coupe. Resultaat? Ze ziet er nóg stoerder en vrijmoediger uit. Een kapsel à la Tokio kan dan ook niet op onze bucketlist ontbreken. En laat het nu net het ideale moment zijn om daar meteen werk van te maken.

3. Onze kinderen later (of binnenkort) naar een hoofdstad vernoemen


Oke, we zouden onze nakomelingen nu niet meteen Helsinki of Stockholm noemen, maar Tokio, Rio of Nairobi klinken zo slecht nog niet. Het is lekker origineel én genderneutraal. Ook Madrid, Havana en Tallinn klinken volgens ons best wel goed in de oren. Nathalie Meskens gaf eerder deze maand alleszins al het goede voorbeeld met de naam van haar dochtertje.

4. Een Helsinki 2.0 vinden


Want ja, we zijn stiekem allemaal jaloers op de vriendschap tussen Nairobi en de stoere knuffelbeer met een hart van goud.

5. Een neuspiercing laten schieten zoals Lisboa


Laat die wannabe neusringetjes voor wat ze zijn: een simpele en subtiele neuspiercing zoals die van Lisboa is wat wij dit jaar nog van onze bucketlist willen schrappen. Stijlvol, maar toch lekker cool!

6. Een lijflied schrijven à la ‘Bella Ciao’ of ‘Maria, mi vida, mi amor’


De tranen schieten ons weeral in de ogen als we denken aan hoe Denver en zijn papa Moscú in het eerste seizoen hun lijfliedje ‘Maria, mi vida, mi amor’ luidkeels met de rest van de groep meezingen. Er zit dan ook maar één ding op: zelf zo’n aanstekelijk nummer schrijven om samen met onze mama, beste vriendin of medebingewatchers te zingen.

7. Een knalrode jumpsuit aanschaffen (en die nooit meer uittrekken)


Om ‘The Purge’-toestanden te vermijden, halen we dat Dali-masker enkel en alleen op carnaval uit de kast, maar het dragen van een sexy rode jumpsuit kan uiteraard wel!

8. Een hangar (of kasteel) huren waarin we onze fantasie de vrije loop kunnen laten


Als er een iemand is die het helemaal voor elkaar heeft, dan is het wel El Profesor. We zijn dan ook jaloers op zijn niet zo alledaagse hobby (overvallen beramen) en gaan daarom ook zelf gretig op zoek naar een passie om te kunnen uitoefenen, en het liefst in een coole verborgen hangar/schuur/stal of chique kasteel waar niemand ons kan storen.

9. Schietlessen volgen


Natuurlijk niet met het idee om een bank te overvallen of gijzelaars in bedwang te houden, wel omdat we het best wel cool vinden om met een geweer overweg te kunnen. Lezeres Lieselotte heeft de smaak alvast helemaal te pakken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '