Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Dochter Amy steelt bovendien de show achter de piano.

PREVIEW: Alex Agnew toont in ‘James De Musical’ dat achter die grote mond een peperkoeken hartje zit

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan vanavond naar de laatste (snif!) aflevering van het tweede seizoen van ‘James De Musical’ kijken. Alex Agnew staat centraal en het wordt meteen duidelijk dat de komiek een grote mond heeft, maar een peperkoeken hartje.

James Cooke nodigt steevast gasten uit die hij keigoed kent en die een speciaal plekje in z’n hart hebben. De laatste gast van dit seizoen kent hij naar eigen zeggen eigenlijk nog niet zo lang. ‘Maar als we elkaar tegen het lijf lopen, is dat steevast een enorm plezierig weerzien’, aldus James. ‘Alex intrigeert mij. Hij daagt mij uit op zijn eigen manier en daar houd ik enorm van.’

Pestkoppen

Alex Agnew kennen we in Vlaanderen als de hilarische komiek die het Antwerpse Sportpaleis al meerdere malen uitverkocht met zijn shows. Toch werd ook hij in zijn jeugd met de nodige obstakels geconfronteerd. ‘Ik was een kind dat veel in zijn eigen wereld zat’, vertelt hij. Waarna hij vertelt dat hij gepest werd.

Zijn papa John was zijn grootste held. Hij zorgde ervoor dat Alex toch een toffe kindertijd kende en dat hij die pestkoppen vergat. Ze hadden allebei een grote liefde voor muziek en boksen. Helaas overleed zijn vader in 2002, net voor de grote doorbraak van Alex.

Paniek en traantjes

Alex Agnew werd in 2008 zelf papa van een dochter Amy. ‘Ik had geen idee wat ik moest doen’, vertelt Alex toen hij haar voor de eerste keer vasthield na haar geboorte. ‘Ze lag in mijn armen, maar ik voelde niks.’ Hij raakte in paniek, maar gelukkig kwam die klik er toch. En dat op een heel grappige manier.

De twee hebben nog steeds een heel goede band. James vond het dan ook gepast om daar een muzikale scène rond te maken. Alex krijgt er de tranen van in zijn ogen. Zeker wanneer dochterlief tijdens de act opduikt achter de piano.

‘James De Musical’ zie je vanavond, donderdag 26 januari, om 21u op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '