Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Florian Van Eenoo via Photo News

Eric Goens is de bedenker van het programma.

Jacques Vermeire en Urbanus gaan samen op wereldtournee voor nieuwe VTM-reeks

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Twee Vlaamse komieken die iedereen kent, zijn ongetwijfeld Jacques Vermeire en Urbanus. En nu is er goed nieuws voor fans van de twee. Het duo slaat de handen in elkaar voor een nieuwe reeks op VTM, waarvoor ze zelfs op wereldtour gaan.

Jacques Vermeire (71) en Urbanus (73) worden de godfathers genoemd van Vlaamse comedy, en met reden. De twee humoristische BV’s staan al jaren op de planken en hebben zichzelf al meer dan eens bewezen. Jacques kent iedereen ongetwijfeld van ‘F.C. De Kampioenen’, en hij heeft natuurlijk nog veel meer verwezenlijkt. En ook Urbanus is onder andere bekend van de strips ‘Urbanus’. En hij deed ondertussen ook al heel wat zaalshows, en heeft er nog veel meer op de planning staan.

Buitenland

En nu kunnen fans van de twee Vlaamse komieken naar nog iets uitkijken. In Dag Allemaal staat vandaag te lezen dat Jacques en Urbanus de handen in elkaar slaan en naar het buitenland trekken voor een nieuwe VTM-reeks. Daar zullen ze samen verschillende avonturen beleven en kijken of hun Vlaamse humor ook daar goed wordt ontvangen.

‘Jacques en Urbanus was de enige mogelijke combinatie om dit programma te maken. Ze kennen elkaar al een eeuwigheid en hebben respect voor de humor die de ander brengt‘, legt tv-maker Eric Goens uit in Dag Allemaal. Hij is de bedenker van het programma dat voorlopig nog geen titel heeft. Wij zijn alvast benieuwd!

De nieuwe reeks zal ergens in 2023 uitgezonden worden op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '