Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Welke film staat op jouw lijstje?

13 films waar we dit najaar het meest naar uitkijken

De zomer is fantastisch. Maar eerlijk? We zouden ons een beetje schuldig voelen als we met zo’n mooi weer als de afgelopen weken in de cinemazaal zouden vertoeven. En laat een bioscoopuitstapje nu net één van de troeven van het najaar zijn. Terwijl de regen op het dak klettert, met een grote bak popcorn naar een steengoede film kijken? Wij kunnen al niet meer wachten! Van horror over animatie tot komedie: hier zijn 13 films waar we het meest voor staan te popelen.

The Nun


Verwacht op: 12 september 2018. Genre: horror.

In 1952 vindt er een onderzoek plaats bij een klooster in Roemenië. Deze wordt uitgevoerd door een priester, Father Burke, die hulp krijgt van een non en een novice. Samen zijn ze erop uit om de mysterieuze dood van een non uit te zoeken.


Bekijk de trailer.

A Simple Favor


Verwacht op: 26 september 2018. Genre: politie, thriller.

Mama en vlogster Stephanie (Anna Kendrick) gaat op zoek naar de waarheid achter de plotse verdwijning van haar beste vriendin Emily (Blake Lively). Stephanie krijgt hiervoor de hulp van Emily’s man Sean (Henry Golding). Een sexy en stylish thriller vol verrassingen, verraad, geheimen, onthullingen, liefde, moord en wraak!


Bekijk de trailer.

The House with a Clock in its Walls


Verwacht op: 26 september 2018. Genre: familie, fantasy, horror.

De nieuwe magische film van Amblin studio’s vertelt het verhaal van Lewis, die wanneer zijn ouders overlijden naar zijn oom Jonathan wordt gestuurd in een krakend oud huis met een mysterieuze tikkende klok. Er gebeuren de meest vreemde en onverwachte dingen waardoor Lewis er al snel achter komt dat er iets bijzonders aan de hand is met zijn oom, de vriendelijke buurvrouw Zimmerman en het huis, iets magisch! Lewis wordt meegenomen in de wereld van magie en bezweringen en probeert hiermee indruk te maken op zijn nieuwe schoolvriend, maar ervaart dat er duistere krachten meespelen. Samen met zijn oom en buurvrouw neemt Lewis het op tegen deze duistere krachten en zijn zij vastberaden de magische klok in het huis te stoppen voordat deze de wereld verwoest.


Bekijk de trailer.

The Happy Prince


Verwacht op: 3 oktober 2018. Genre: drama, geschiedenis.

Genoemd naar het gelijknamige sprookje van Oscar Wilde, is dit een deels in België opgenomen biopic over de laatste jaren van de Britse succesauteur. We volgen Wilde nadat hij de gevangenis Reading Goal verlaat en naar Parijs vertrekt. Rupert Everett speelt Wilde, in de bijrollen herken je Colin Firth, Miranda Richardson en Tom Wilkinson.


Bekijk de trailer.

Smallfoot


Verwacht op: 10 oktober 2018. Genre: animatie.

‘Smallfoot’ zet de ‘Bigfoot’-legende op zijn kop als een slimme jonge Yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens. Het nieuws over deze ‘Smallfoot’ zorgt voor oproer binnen de onwetende Yeti-gemeenschap; Wie of wat leeft er nog meer in de wijde wereld buiten hun eigen besneeuwde dorpje? Een meeslepend verhaal over vriendschap, moed en vreugdevolle nieuwe ontdekkingen.


Bekijk de trailer.

First Man


Verwacht op: 17 oktober 2018. Genre: biografie, drama, historische film.

‘First Man’ vertelt het verhaal van astronaut Neil Armstrong (Ryan Gosling) en de ruimtemissie die van hem de eerste man op de maan maakte.

Bekijk de trailer.

Girl


Verwacht op: 17 oktober 2018. Genre: drama.

Lara is een 15-jarige meisje, geboren in het lichaam van een jongen, dat ervan droomt om ballerina te worden. Een film van Belgische makelij!

Bekijk de trailer.

The Nutcracker and the Four Realms


Verwacht op: 31 oktober 2018. Genre: familie, fantasy, avontuur.

Mackenzie Foy speelt de rol van Clara, een jonge vrouw die op zoek is naar een sleutel. Hiermee wil ze een doos openen die een cadeau bevat van haar overleden moeder. Op het kerstfeestje van haar oom (gespeeld door Morgan Freeman) komt het meisje in een parallel universum terecht. Vervolgens vertrekt ze op avontuur en moet ze niet alleen de felbegeerde sleutel vinden, maar ook de balans in de rest van de wereld herstellen.

Bekijk de trailer.

Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald


Verwacht op: 14 november 2018. Genre: fantasy, avontuur.

In 1927, enkele maanden na de gebeurtenissen uit de eerste film, is Gellert Grindelwald ontsnapt en is hij medestanders naar zijn kant aan het overhalen. Dit met de belofte om tovenaars te verheffen boven alle niet-magische wezens. Alle hoop om hem tegen te houden rust op zijn oude vriend Albus Dumbledore. Uiteraard is ook Newt Scamander, een voormalig leerling van Dumbledore, van de partij.


Bekijk de trailer.

Beautiful Boy


Verwacht op: 21 november 2018. Genre: drama.

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.

Bekijk de trailer.

The Girl in the Spider’s Web


Verwacht op: 21 november 2018. Genre: politie, thriller, drama.

Lisbeth Salander, cultfiguur en hoofdrolspeelster in de Millennium bestseller reeks van Stieg Larsson is terug op het witte doek met ‘The Girl in the Spider’s Web’. Het is de eerste adaptatie van de laatste bestseller geschreven door David Lagercrantz.   Golden Globe winnaar Claire Foy (The Crown) speelt de rebelse outcast Lisbeth Salander.

Bekijk de trailer.

The Grinch


Verwacht op: 28 november 2018. Genre: animatie.

De Grinch, een eenzaat en zielig individu, woont in een grot op de top van Mount Crumpit, samen met zijn hond Max. Hij eet enkel slasap, zuivere beverolie en zure melk...De feestelijkheden die in het stadje Whoville georganiseerd worden voor Kerstmis ergeren de Grinch bijzonder erg. Hij is van plan een einde te maken aan het plezier van de burgers, onwetende van de gevolgen van zijn plannen...

Bekijk de trailer.

Mary Poppins Returns


Verwacht op: 19 december 2018. Genre: familie, fantasy.

Londen ten tijden van de depressie. Een inmiddels volwassen geworden Jane en Michael Banks hebben samen drie kinderen. Na een persoonlijk verlies krijgen ze bezoek van de raadselachtige Mary Poppins. Door haar unieke magische vaardigheden, en met de hulp van haar vriend Jack, helpt ze de familie om de vreugde en bewondering in hun leven te herontdekken.


Bekijk de trailer.


[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '