Home Lifestyle Film ZIEN: Claire Foy kruipt in de huid van Lisbeth Salander in eerste...

ZIEN: Claire Foy kruipt in de huid van Lisbeth Salander in eerste trailer voor ‘The Girl in the Spider’s Web’

De opvolger van ‘The Girl with the Dragon Tattoo’ wordt deze herfst verwacht.

Claire Foy
@entertainmentweekly via Instagram

Zeven jaar na ‘The Girl with the Dragon Tattoo‘ krijgt het eerste deel uit de Amerikaanse filmtrilogie gebaseerd op ‘Män som hatar kvinnor’ van de Zweedse auteur Stieg Larsson een vervolg. De eerste trailer van ‘The Girl in the Spider’s Web‘ werd vandaag op de wereld losgelaten.

Dat de opvolger van ‘The Girl with the Dragon Tattoo’ uit 2011 het zonder Daniel Craig (50) en Rooney Mara (33) moet stellen, was al langer bekend. Waarom de twee niet tekenden voor een sequel op de avonturen van Lisbeth Salander is niet geweten. Wij gokken dat Craig het momenteel iets te druk heeft met martini’s drinken en met zijn Walther PPK zwaaien.

Back to the roots

Regisseur Fede Alvarez keerde voor ‘The Girl in the Spider’s Web’ terug naar de roots van de trilogie en castte de 39-jarige Zweed Sverrir Gudnason als journalist Mikael Blomkvist. Gudnason, die ook IJslands bloed door z’n aderen heeft stromen, ken je misschien als Pontus in de Zweedse crimireeks ‘Wallander’. De rol van hacker Lisbeth is voor Claire Foy (34) aka Queen Elizabeth II in Netflixserie ‘The Crown’.

Doen ook mee: Lakeith Stanfield (‘Selma’, ‘Get Out’), Stephen Merchant (‘The Office’, ‘Extras’), Vicky Krieps (‘Phantom Thread’), Cameron Britton (‘Mindhunter’), Claes Bang (‘The Bridge’) en transgendermodel Andreja Pejic.

En nu to the point: vandaag werd de eerste trailer van ‘The Girl in the Spider’s Web’ op de wereld losgelaten en hij ziet er alvast erg veelbelovend uit.

Eerlijk toegegeven, het is vreemd om Foy van koningin in een stoere hacker met Zweeds accent te zien veranderen. Haar vertolking van Salander jaagt ons echter de stuipen op het lijf, wat alleen maar een goed teken is.

Regisseur Alvarez wil met de trailer nog niet te veel weggeven. ‘Het geeft je een idee van de stijl van de film en de toon waarvoor we gaan, zonder te veel te verklappen. Hopelijk toont het de kijkers ook hoe deze vertolkingen anders zijn dan de vorige.’

Van boek tot blockbuster

Begin jaren 2000 brak de Zweedse auteur Stieg Larsson (zij het postuum) potten met zijn ‘Millenium’-trilogie. Als je destijds ‘Män som hatar kvinnor’ (in het Nederlands vertaald naar ‘Mannen die vrouwen haten’), ‘Flickan som lekte med elden’ (‘De vrouw die met vuur speelde’) en ‘Luftslottet som sprängdes’ (‘Gerechtigheid’) niet had gelezen, was je zo goed als een sociale paria.

Als je begin jaren 2000 de ‘Millenium’-trilogie van Stieg Larsson niet had gelezen, was je zo goed als een sociale paria.

In het eerste deel van de trilogie maken we kennis met de Zweedse onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist die door een bejaarde industrieel wordt ingehuurd om uit te zoeken wie veertig jaar eerder zijn nichtje om het leven bracht.

Blomkvist slaat daarvoor de handen in elkaar met de jonge hacker Lisbeth Salander. Voor ze het weten zitten de twee een seriemoordenaar op de hielen die al decennialang actief blijkt te zijn.

De drie boeken werden in Zweden verfilmd met in de hoofdrollen Michael Nyqvist als Mikael Blomkvist en Noomi Rapace als Lisbeth Salander (zie bovenstaande foto). Het eerste deel van de trilogie kreeg in 2011 een Engelstalige verfilming onder de naam ‘The Girl with the Dragon Tattoo’, geregisseerd door David Fincher.

Alvarez’ ‘The Girl in the Spider’s Web’ is niet gebaseerd op het tweede deel uit de trilogie, ‘De vrouw die met vuur speelde’, maar wel op het vierde boek ‘Wat ons niet zal doden’.

De film komt bij onze Noorderburen uit op 25 oktober, maar in de VS pas op 9 november. Een Belgische releasedatum is voorlopig niet bekend, maar de kans is groot dat ‘The Girl in the Spider’s Web’ in diezelfde periode bij ons in de bioscoop te zien zal zijn.

Nog meer filmnieuws: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.