Home celebs ZIEN: deze acteurs vervangen Daniel Craig en Rooney Mara in de opvolger...

ZIEN: deze acteurs vervangen Daniel Craig en Rooney Mara in de opvolger van ‘The Girl with the Dragon Tattoo’

Het vervolg op de blockbuster uit 2011 wordt verwacht in oktober volgend jaar.

Zes jaar na ‘The Girl with the Dragon Tattoo‘, het eerste deel uit de Amerikaanse filmtrilogie gebaseerd op ‘Män som hatar kvinnor’ van de Zweedse auteur Stieg Larsson, mogen we eindelijk een vervolg verwachten. Al zal die het zonder Daniel Craig (49) en Rooney Mara (32) moeten stellen.

Begin jaren 2000 brak de Zweedse auteur Stieg Larsson (zij het postuum) potten met zijn ‘Millenium’-trilogie. Als je in 2006 ‘Män som hatar kvinnor’ (in het Nederlands vertaald naar ‘Mannen die vrouwen haten’), ‘Flickan som lekte med elden’ (‘De vrouw die met vuur speelde’) en ‘Luftslottet som sprängdes’ (‘Gerechtigheid’) niet had gelezen, was je zo goed als een sociale paria.

In het eerste deel van de trilogie maken we kennis met de Zweedse onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist die door een bejaarde industrieel wordt ingehuurd om uit te zoeken wie veertig jaar eerder zijn nicht om het leven bracht. Blomkvist slaat daarvoor de handen in elkaar met de jonge hacker Lisbeth Salander. Voor ze het weten zitten de twee een seriemoordenaar op de hielen die al decennialang actief blijkt te zijn.

Bye bye, Rooney. Hello, Claire!

De drie boeken werden in Zweden verfilmd met in de hoofdrollen Michael Nyqvist als Mikael Blomkvist en Noomi Rapace als Lisbeth Salander (zie bovenstaande foto). Voorlopig verscheen enkel van het eerste deel van de trilogie een Engelstalige verfilming onder de naam ‘The Girl with the Dragon Tattoo’. In de Amerikaanse thriller van David Fincher uit 2011 worden de hoofdpersonages vertolkt door ‘James Bond’-acteur Daniel Craig en Rooney Mara, bekend van ‘The Social Network’ en recenter ‘Lion’.

Op het vervolg van ‘The Girl with the Dragon Tattoo’ is het wachten tot oktober volgend jaar, maar intussen werd wel bekendgemaakt welke acteurs Craig en Mara zullen vervangen.

Regisseur Fede Alvarez ging voor ‘The Girl in the Spider’s Web’ terug naar de roots van de trilogie en castte de 39-jarige Zweeds Sverrir Gudnason als Blomkvist. Gudnason, die ook IJslands bloed door z’n aderen heeft stromen, ken je misschien als Pontus in de Zweedse crimireeks ‘Wallander’. De rol van hacker Lisbeth is voor Claire Foy (33) aka Queen Elizabeth II in Netflixserie ‘The Crown’.

In 2015 werd het vierde (‘Det som inte dödar oss’ oftewel ‘Wat ons niet zal doden’) en vijfde deel (‘Mannen som sökte sin skugga’, vertaald als ‘De man die zijn schaduw zocht’) van de Millenium-trilogie uitgebracht. Al werden die niet geschreven door Stieg Larsson, maar wel door David Lagercrantz. De boeken kwamen er op vraag van Larssons vader en broer.

Alvarez’ ‘The Girl in the Spider’s Web’ is niet gebaseerd op het tweede deel uit de trilogie, ‘De vrouw die met vuur speelde’, maar wel op het vierde boek ‘Wat ons niet zal doden’.

Nog meer films waar wij naartoe uitkijken: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.