Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Paramount Pictures / BBC / Lionsgate Films

Wie nodig jij uit voor een filmavondje?

Van ‘Dirty Grandpa’ tot ‘Team Spirit 2’: dankzij deze 8 tv-tips vliegt de week zo voorbij

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Zit jij al helemaal in de herfststemming? Dan hebben we goed nieuws, want er is naast je vertrouwde programma’s deze week weer heel wat te zien op de buis! Van golden oldies over een documentaire tot een gloednieuwe Eén-reeks: deze 8 titels wil je vanonder je warme dekentje bekijken.

Tristan + Isolde

Een romantische klassieker die je móét gezien hebben. Ridder Tristan (James Franco) strijdt samen met de koning van Cornwall tegen de Ierse overheersing. Tijdens een van de gevechten raakt hij levensgevaarlijk gewond. Zijn vrienden denken dat hij overleden is aan zijn wonden, en laten ‘m afvaren in zee. De boot komt uiteindelijk terecht voor de kust van Ierland, waar de bloedmooie prinses Isolde (Sophia Myles) hem vindt. Ze ontfermt zich over de gewonde prins, die wonder boven wonder herstelt. De twee groeien dichter naar elkaar toe, maar de oorlog tussen Ierland en Engeland maakt het hen er niet makkelijker op.

Dinsdag 4 oktober om 20u35 op VTM3.

Tristan & Isolde

Team Spirit 2

Nog zo’n golden oldie die je met plezier nog eens op je kijklijstje zet. De toekomst van het vriendenvoetbalclubje Eendracht Vooruit staat op het spel. Kapitein Eric is namelijk de enige die zich nog over de ploeg ontfermt, en is het dan ook stilaan beu dat zijn vrienden geen tijd meer maken voor elkaar. Hij organiseert een weekendje aan zee om de groepssfeer op te krikken, maar dat heeft niet meteen het gewenste effect.

Woensdag 5 oktober om 20u35 op VTM Gold. 

team spirit 2

After Earth

In deze sciencefictionfilm speelt Jaden Smith naast zijn papa Will. Die laatste kruipt in de huid van Cypher Raige, een generaal die samen met zijn zoon Kitai een laatste ruimtemissie wil doen voordat hij op pensioen gaat. Het duo komt tijdens die reis in een asteroïdenstorm terecht en crasht op de aarde, een nu onbekende en gevaarlijke planeet. Papa Raige raakt daarbij gewond, maar Kitai zet alles op alles om hem te redden, zelfs als dat betekent dat hij daarvoor zijn eigen leven in gevaar moet brengen.

Donderdag 6 oktober om 20u35 op VTM3

After Earth

Het grote onbekende

Journalist Luc Haekens volgt zijn eigen dochter én negen andere studenten tijdens hun stage of het verderzetten van hun studies in het buitenland. Van Edinburgh over Gambia tot Zuid-Korea: er gaat niet alleen voor de jongeren, maar ook voor de presentator een nieuwe wereld open.

Vanaf 6 oktober elke donderdag om 21u20 op Eén. 

het grote onbekende

Reclaiming Amy

In de documentaire over de iconische Britse artieste vertellen haar vrienden en familie welke impact Amy’s dood op hun leven heeft gehad. Daarnaast bevat de film nooit eerder getoonde beelden van de zangeres, waarmee haar nabestaanden willen aantonen dat ze achter de schermen een andere, veel rustigere vrouw was.

Donderdag 6 oktober om 22u15 op Canvas.

reclaiming Amy

Allied

Spion Max Vatan (Brad Pitt) wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Britse geheime dienst op een missie naar Noord-Afrika gestuurd. Daar moet hij in Casablanca samen met de Franse verzetsstrijdster Marianne Beauséjour (Marion Cotillard) een Duits diplomaat vinden én hem om het leven brengen. De twee doen zich tijdens hun missie voor als een getrouwd koppel, maar worden echt verliefd, waardoor hun gewiekst plan een aantal onvoorziene wendingen neemt.

Vrijdag 7 oktober om 20u35 op VTM3. 

allied

Dirty Grandpa

Lachen doe je op zaterdag met het hilarische duo Zac Efron en Robert De Niro, die grootvader en kleinzoon spelen. Nadat oorlogsveteraan Dick zijn vrouw verliest, overtuigt zijn kleinzoon Jason hem namelijk om samen op roadtrip richting Florida te trekken, waar op dat moment Spring Break gevierd wordt. Dick beleeft er zijn tweede jeugd, en ook Jason gaat er total los.

Zaterdag 8 oktober om 22u10 op VTM3. 

dirty grandpa

Miss Fisher’s Murder Mysteries

Dit misdaaddrama speelt zich af in Melbourne aan het eind van de jaren twintig, en is gebaseerd op verschillende romans van de Australische schrijfster Kerry Greenwood. Essie Davis speelt voor de gelegenheid Phryne Fisher, een chique detective die elegant door de steegjes én jazzclubs sluipt om onrecht te bestrijden.

Vanaf 9 oktober elke zondag om 19u45 op BBC First.

miss fisher

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '