Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Ze heeft het moeilijk met haar beperking: ‘Iedereen bekijkt je wel raar. Ik schaam me daarvoor’.

PREVIEW: turnster Blanche geeft Koen Wauters en Gilles turnles in ‘Alles voor de Spelen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De Special Olympics Wereldspelen vinden in juni plaats in Berlijn. Koen Wauters en voormalig Special Olympiër Gilles Dupont volgen in ‘Alles voor de Spelen’ enkele van onze Belgische atleten in de aanloop naar dit belangrijke event. In de komende aflevering trainen ze samen met turnster Blanche (21) die toegeeft dat ze worstelt met haar beperking.

Maar liefst negentig Belgische atleten trekken binnenkort naar de Special Olympics Wereldspelen in Duitsland. Om de Belgen warm te maken om voor deze toppers te supporteren volgen zanger/presentator Koen Wauters en voormalig Special Olympiër Gilles Dupont enkelen van hen in ‘Alles voor de Spelen’. In de komende aflevering krijgen ze turnles van Blanche (21).

Dit zijn de Special Olympiërs waar Koen en Gilles bij langsgaan: Voor deze Special Olympiërs supportert Koen Wauters in ‘Alles voor de Spelen’

Schaamte

Het is het laatste weekend voor de delegatie vertrekt, dus er wordt hard getraind in de hoop zoveel mogelijk medailles binnen te rijven. Blanche won tijdens een eerdere editie van de Wereldspelen maar liefst vijf gouden medailles. Ze hoopt ook dit keer niet met lege handen thuis te komen en mikt dus op een podiumplaats.

Koen verraste eerder al tennisster Lien met een telefoontje van haar grote idool: PREVIEW: Koen belt Kim Clijsters in ‘Alles voor de Spelen’

Blanche geeft eerlijk toe dat ze worstelt met haar beperking. ‘Ik vind het raar om te zeggen dat ik een beperking heb’, zegt ze. ‘Ik denk dat iedereen wel ergens een beperking heeft, maar bij ons wordt het harder benadrukt. Zo worden we op een speciale school gestoken. Dat is goed, maar iedereen bekijkt je wel raar. Het is niet leuk om dat te moeten uitleggen. Ik schaam me daarvoor.

Topschutter

Koen en Gilles hebben een drukke agenda, want naast turnen staat er ook nog voetbal op het programma. Ze ontmoeten Special Flame Eveline die al dertien jaar voetbalt en voor het eerst met de Special Flames naar de Wereldspelen trekt. Als verrassing trommelde Koen Red Flame Tessa Wullaert op, de topschutter van ons Belgenlandje. Ze is ambassadrice van Special Olympics en zet er zich hard voor in, onder meer omdat haar pleegbroer een G-voetballer is.

© VTM

De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen staan, dus de groep houdt ook een heuse afscheidsfuif waar ze de beentjes eens goed kunnen losgooien. ‘Alles voor de Spelen’ zie je elke zondag om 19u55 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '