Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Hij gaat zó diep om de rest te helpen dat hij zelfs moet overgeven.

PREVIEW: sterkste kandidaat, beer Dirk, staat op punt te breken in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Nog zes van de elf BV’s die een loodzware militaire training volgen in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ blijven over. Op dag vier krijgt zelfs de oersterke judoka Dirk Van Tichelt het bijzonder moeilijk.

Alle kandidaten die overblijven in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ zijn enorm gemotiveerd, maar je kan natuurlijk niet ontkennen dat er eentje met kop en schouders bovenuit steekt: de Beer van Brecht of judoka Dirk Van Tichelt. De voorbije dagen probeerde hij de rest die enorm afziet wat te ontlasten door zelf meer te dragen of harder te gaan.

Devil Run

Dat getuigt van enorm veel doorzettingsvermogen én teamspirit, maar op de vierde dag wreekt hem dat. Hij gaat tijdens een pittige proef, de Devil Run, volledig in het rood. Bij deze uitdaging testen de instructeurs of de rekruten nog praktisch kunnen nadenken terwijl ze fysiek tot het uiterste gedreven worden. Ze doen dit door al rijdend zware voorwerpen uit de truck te gooien die de rekruten er terug in moeten gooien. Hoe trager ze lopen, hoe sneller de truck begint te rijden.

‘De Devil Run is een vreselijke proef’, geeft chef Kevin toe. ‘Van begin tot einde is het verschrikkelijk hard afzien. En terwijl iedereen stikkapot zit, moet je proberen een tactiek te bedenken om het iets eenvoudiger te maken.’ Dirk is op het einde van de oefening hélemaal op. Wanneer de kandidaten terug in de truck kruipen, moet hij dan ook overgeven van de inspanning. ‘Ik heb dat tijdens de judo ook gehad’, vertelt ie. ‘Ik weet wat zo diep moeten gaan met je lichaam doet, en dat is het niet.’

Versleten knieën en achillespeesontsteking

Toch denkt hij absoluut nog niet aan opgeven. Het zijn vooral voormalig topbasketbalspeelster Ann Wauters en neuroloog Steven Laureys die het bijzonder lastig krijgen. Die eerste heeft enorm last van haar knieën die na twintig jaar topsport volledig versleten zijn en die laatste worstelt met een pijnlijke achillespeesontsteking. Halen ze het einde van de dag of dienen ze toch hun nummers in? Je ziet het komende maandag 29 mei om 20u35 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '