Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

Een van de nieuwkomers kan je kennen uit ‘Lisa’.

Opnames derde seizoen ‘Onder vuur’ zijn gestart én er zijn enkele nieuwe castleden

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Goed nieuws voor de fans van ‘Onder Vuur’, want de opnames voor het derde seizoen zijn gestart. Het eigenzinnig brandweerkorps uit Oostende zal opnieuw heel wat avonturen beleven en krijgt versterking van enkele nieuwe gezichten.

In 2021 maakten we kennis met de nieuwe dramareeks ‘Onder Vuur’ waarin een groep brandweermannen- en vrouwen vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Het eigenzinnig brandweerkorps uit Oostende durft de regels nogal eens aan hun brandweerlaars lappen, maar dit alles is voor een goed doel: het redden van mensenlevens. Wegens groot succes verscheen er in 2022 een tweede seizoen en onlangs zijn aan het zeetje de opnames gestart voor het derde seizoen.

Dit vertelde hoofdrolspeler Louis Talpe eerder over de reeks: Louis Talpe (40) over ‘Onder Vuur’: ‘Dit is het zwaarste dat ik ooit al heb moeten doen’

Botsingen

De nieuwe afleveringen spelen zich ongeveer een jaar na het vorige seizoen af. Post Oosteroever is samengesmolten met Post Noordhoek uit Wenduine en krijgt hierdoor eindelijk de versterking waar ze al zo lang naar vragen. Er komen vier gloednieuwe krachten bij: alleenstaande moeder Cassia, strikte adjudant Pieter, topchauffeur Nouri en tattoo-artieste Jade. De nieuwelingen zetten de boel serieus op stelten, waardoor het soms een botst met de oude garde. Aan luitenant Dominique (Lien De Graeve) om alles in goede banen te leiden, maar dat wordt geen makkie! Zeker wanneer Orlando (Louis Talpe) onverwacht terugkeert uit Zweden en ook moeite heeft met de nieuwe sfeer die er heerst.

De serie heeft zelfs zijn eigen escaperooms: SPANNEND: fictiereeks ‘Onder Vuur’ heeft eigen escaperooms

Toch zullen de brandweerlui aan hetzelfde zeel moeten trekken, want ze worden opnieuw geconfronteerd met een vreemde zaak. Na een interventie wordt een jongeman dood teruggevonden en diens rijke vader Lorenz Lefever  klaagt de kazerne aan. Wanneer de buitenwereld zich ook nog eens keert tegen de kazerne loopt de druk enorm hoog op. Alsof dat nog geen miserie genoeg is, neemt een onbekende wraak op het team.

© VRT

Topcast

In het derde seizoen zijn de gevestigde waarden waaronder Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Aimé Claeys, Ilse De Koe, Ann Tuts, Wouter Bruneel, Kasper Vandenberghe, Joke Devynck weer van de partij. Zij krijgen gezelschap van Wim Willaert (Lorenz), Vincent Van Sande (Pieter), Ellen Sterckx (Jade), L’Hamiti Izzy Ismael (Nouri) en Anushka Melkonian (Cassia).

Het derde seizoen zal in het najaar van 2024 te zien op VRT 1 en VRT MAX. Wie zolang niet wil wachten, kan de reeks voordien al bekijken via Streamz.

© VRT

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '