Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo maak je het missionarisstandje weer helemaal hot

Ondersteboven, achterstevoren en bijna binnenstebuiten. Je kan de seksstandjes uit films als ‘Fifty Shades of Grey‘ niet gekker bedenken. Maar laten we eerlijk zijn: doen we het niet veel vaker (en liever?) gewoon in missionaris? Een standje dat dringend een warm pleidooi verdient.


 


Plat liggen op je rug, uit verveling naar het plafond staren en snel wat heen en weer schuiven. Missionaris, de klassieker onder de seksstandjes heeft niet de allerbeste reputatie. Geheel onterecht, welteverstaan. Het populairste der seksposities is dringend toe aan een welverdiende imagoboost. Een missie die wij met alle plezier op ons nemen. Want eerlijk is eerlijk: waarom zou iets wat al jaren steengoed werkt en alom bedreven is, per se saai moeten zijn? Smullen we niet allemaal graag van een oerdegelijk vanille-ijsje?

 

Handsfree

Easy access. Twee magische woorden die – letterlijk – hand in hand gaan met die goeie ouwe missionaris. Jouw clitoris is in dat standje maar een armlengte van je verwijderd en dus prima bereikbaar met je vingers. Zo heb je tijdens het vrijen bovenop de penetratie ook nog eens alle voordelen van masturberen. Een tandem die je kans op een orgasme noemenswaardig vergroot, dus. Bovendien heeft iedereen altijd prijs bij de klassieker der klassiekers. Want net als jouw clitoris is ook zijn balzak voor jou binnen handbereik. Everybody happy, toch?

 

Riep er iemand ‘comfort’?

In heel wat rode oortjes klinkt het woord ‘comfortabel’ net hetzelfde als ‘oersaai’. Een misvatting van formaat! Comfort kan namelijk ook het volgende omvatten: alle ruimte en kansen om 100 % op extreem genot – lees: een verbluffende climax – te mikken. In standje missionaris hoef je je kop niet te breken over je ritmegevoel, over hoe je lijf in de kijker staat of over hoe lang je het nog kan
volhouden voor die teen, heup of knie écht in een kramp schiet. Daardoor is de missionarishouding vaak een graag geziene optie bij vrouwen die wat moeilijker klaarkomen tijdens het vrijen (en ja, die zijn er in massale hoeveelheden). Plain vanilla? Doe ons maar een bol of tien!

 

Het oog wil ook wat

Lepeltje-lepeltje, doggystyle, het schildpadje... Allemaal leuke bedalternatieven met een betere reputatie. Maar bij geen van die standjes heb je als vrouw het uitzicht waar je bij missionaris wél op wordt getrakteerd: zijn armen lekker aangespannen, zijn buikspieren op hun best, zijn stoere borstkas bijna in je gezicht... Had er nog iemand argumenten nodig?

 

Lekker lui

Let’s cut the crap: soms willen wij, luie wijven, ook gewoon eens genieten zonder ons he-le-maal uit de naad te werken. En ook dat vinden wij een valabel argument. Nee, we bedoelen niet dat je voor dood moet neerliggen. Maar niet als een toegewijde cowgirl rodeo hoeven te rijden, geen blauwe knieën te krijgen in doggystyle en je benen eens niet ergens in je nek moeten zwaaien, klinkt op sommige dagen héél erg geruststellend.

 

Pillow talk

Naast viptoegang tot je clitoris is ook het continue contact met je g-spot maar een kussentje verwijderd in de missionarishouding. Als je in dat standje een kussen onder je achterste schuift, kantelt je bekken zo dat je partners jongeheer met een verbluffend hoge frequentie recht in de roos kan mikken.

 

Vijftig tinten missionaris

Missionaris mag dan het tamste imago hebben, geen enkel seksstandje is zo makkelijk om te toveren tot een ‘Fifty Shades‘-waardige enscenering. Denk: jij geblinddoekt onder hem, je enkels vastgemaakt aan elkaar of aan de bedrand, je polsen met zijn handen tegen de matras gepind, je handen om zijn hals, je handpalm of je zweepje op zijn billen, ruimte bij de vleet voor tepelklemmen, zijn ballen binnen handbereik, de beste positie voor het gebruik van een koppelvibrator... Hoeft er nog een tekeningetje bij?

 

seksstandje

Talk that talk

Communicatie, het is en blijft een van de sleutelfactoren van verbluffend goede seks. Zelfs voor de minst mondige tortelduifjes onder ons is dat een makkie in missionaris. Niet zo’n fan van expliciete, verbale aanwijzingen? Dan geef je die gewoon non-verbaal. Je hebt een perfect zicht op elkaars gelaatsuitdrukkingen en je kan makkelijk inspelen op elkaars lichaamstaal. Beetje trager? Geef zijn armen eens een duwtje. Tikkeltje dieper? Kantel je bekken wat meer naar voren en trek eens aan zijn armen, of duw met je voeten zijn achterste meer naar je toe. Recht in de roos? Laat je gezicht dan boekdelen spreken. Zo worden woorden helemaal overbodig.

 

Vergaten we intimiteit?

Oké, tijdens een onenightstand kan standje missionaris weleens voor wat awkward oogcontact zorgen, en het is zeker niet het standje waar je echt mee kan uitpakken. Maar die gouwe ouwe is wél de winnaar als het op intimiteit aankomt. Jouw lijf en dat van je lief zijn zo dicht bij elkaar dat ze elkaar non-stop strelen. En dat terwijl jullie blikken elkaar nooit loslaten, behalve wanneer jullie innig en passioneel kussen.

 

Pimp my missionary

Pimp my missionary

Pimp my missionary

Voor knuffelaars

Sla je armen en benen rondom hem voor nog meer intimiteit.

 

Voor extra kietelplezier

Door je benen te strekken wordt je clitoris gestimuleerd door de wrijving met zijn lichaam.

 

Voor dieper genot

Als je benen tegen zijn schouders leunen, kan hij nog dieper gaan en komt hij dus makkelijker bij je g-spot.

 

Voor lenige lovers

Wie dubbel kan plooien, verdient ook dubbel genot. Met deze variatie – ook weleens ‘de hotdog’ genoemd – is ‘diep’ het understatement van het jaar.

 

Voor een twist

Is jouw lief groter dan gemiddeld geschapen? Door een kwartslag te draaien penetreert hij minder diep, maar raakt hij toch alle essentiële plaatsen. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '