Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© We-Vibe Toys via Unsplash

Nóg een reden om je bedpartner duidelijk te maken waar die clitoris precies zit.

BEWEZEN: seks maakt vrouwen slimmer

Annelies Hart

Oké, misschien moet je je boeken niet meteen aan de kant leggen, maar onderzoek heeft wel bewezen dat vrouwen een beter ontwikkeld brein hebben als ze vaak tussen de lakens duiken. Dat nieuws zet seksuele opvoeding op school meteen in een nieuw daglicht.

Het is allang geen geheim meer dat seks je gelukkig maakt, door de hormonen die erbij vrijkomen. Je voelt je ook emotioneel meer verbonden met je partner en mentaal dus sterker. Maar wist je dat de liefde bedrijven ook invloed heeft op de functionaliteit van je brein? Althans, voor vrouwen.

Wetenschappelijke onderzoekers hebben namelijk het hersengebied gevonden dat verband houdt met genitale aanrakingen bij vrouwen. De studie werd onlangs uitgevoerd met behulp van twintig vrouwen – niet superveel, maar dit onderzoek vormt alvast de basis voor volgende onderzoeken – tussen de 18 en de 45, en gepubliceerd in het Journal of Neuroscience.

Precies de juiste plek

Door middel van een vibrator op precies de juiste plek en een hersenscan werd het verband tussen opwindende aanrakingen en de ontwikkeling van de hersenen geanalyseerd. Achteraf werd ook nog gevraagd hoe vaak de vrouwen het afgelopen jaar seks hadden.

Hoe meer de clitoris gestimuleerd werd en hoe harder de vrouwen opgewonden raakten, hoe meer de somatosensorische cortex in de hersenen geactiveerd werd. Onderzoekers maten vervolgens de dikte van dat hersengebied en ontdekten dat het groter was bij vrouwen die het afgelopen jaar vaker tussen de lakens kropen.

Dus simpel gezegd: hoe meer seks, hoe groter het gebied in de hersenen. Nog simpeler: hoe meer seks, hoe slimmer! Tja, elke reden is goed om je bedpartner nóg maar eens duidelijk te maken waar die clitoris precies zit.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '