Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty via Unsplash+

2. De 'Je bent kwaad op me, maar wilt niet zeggen waarom'-ruzie.

Deze 11 herkenbare (en belachelijke) ruzies heeft elk koppel weleens

Dewy De Leeneer

Elk koppel heeft weleens ruzie, dat is maar normaal in een relatie. Soms zijn het kleine discussies en andere keren gooi je spullen naar elkaar. Maar een ding is zeker: zowat elk koppel heeft een paar van dezelfde ruzies die vaker voorkomen. Geloof je ons niet? Misschien herken je het dan wel zelf!

De ‘Ik kan niet geloven dat je net vandaag liever met je vriend(inn)en weggaat dan met mij’-ruzie

Een avondje op café met zijn/haar/hun vriend(inn)en vindt je lief soms misschien leuker dan een romantisch etentje met jou. In principe geen probleem, maar als hij/zij/die dat ook doet op de dag dat jullie vijf jaar samen zijn, al weken een date hadden gepland, je net een superslechte dag achter de rug hebt of jullie elkaar net een hele tijd weinig zagen, gaat het toch te ver.

De ‘Je bent kwaad op me, maar wilt niet zeggen waarom’-ruzie

Als je partner iets verkeerd heeft gedaan, verwacht je dat hij/zij/die dat zelf beseft. Ondertussen zeggen we zo weinig mogelijk en werpen we hem/haar/hen alleen maar kwade en teleurgestelde blikken toe. Gevolg: je partner wordt boos omdat ie écht van niets weet en jij weigert te zeggen wat er scheelt.

De ‘Je klinkt net als jouw/mijn moeder’-ruzie

Ouch. No need to say more.

De ‘Je doet ook nooit iets in het huishouden’-ruzie

En jij moet o zo dankbaar zijn als je lief eens iets doet…

De ‘Ik kan je gedachten niet lezen’-ruzie

‘Nee hoor, ik wil niets voor mijn verjaardag, je moet zeker niets kopen.’ De dag zelf staat je partner er dus helaas ook met lege handen. Het gebruikelijke ‘Ik meende het niet toen ik zei dat ik niets wilde!’ werkt niet echt, want zijn/haar/hun antwoord is dan gewoon: ‘Ik kan je gedachten niet lezen!’

De ‘Bedankt om mijn boterhammen te smeren’-ruzie

Hoewel je lief al vaker heeft gezegd dat hij/zij/die ook zelf boterhammen wel kan smeren, sta jij ’s ochtends maar al te graag 10 minuten vroeger op om die brooddoos toch te vullen met een portie liefde. Maar o wee als je partner een berichtje vergeet te sturen om je te bedanken voor die extra koekjes of dat liefdevol berichtje in de brooddoos...

De ‘Jij bent onze anniversary helemaal vergeten’-ruzie

Om dan meestal achteraf te moeten aanhoren dat hij/zij/die een heel toffe date, inclusief overnachting, had geregeld. Oeps!

De ‘Jij rijdt echt veel te gevaarlijk’-ruzie

Hij/zij/die geeft je constant commentaar op je defensief rijgedrag, terwijl je lief, in de bebouwde kom dan nog, veel te hard optrekt. Of omgekeerd!

De ‘Ik wilde al veel vroeger naar huis’-ruzie

Jullie spreken voor het eerst sinds lang nog eens af met vrienden. Er wordt veel gelachen en gedronken, maar als puntje bij paaltje komt en jullie de auto instappen, breekt de hel los. Jij wilde al drie uur vroeger naar huis vertrekken, maar dat had je vriend(in) duidelijk (weeral) niet door. Weeral!

De ‘Je had beloofd om je werk aan de kant te leggen’-ruzie

Lap, je had hem/haar/hen beloofd om op tijd te stoppen, zodat jullie ’s avond lekker van elkaar konden genieten, maar nu heb je nog een heleboel werk dat je tussen de soep en de patatten moet afwerken. Daar kan hij/zij/die natuurlijk niet mee lachen. Andersom zou dat ook niet het geval zijn!

De ‘Ik probeer mij te concentreren’-ruzie

Wat begint als een grapje eindigt in een nachtmerrie: hij/zij/die begint je tijdens het werk, het poetsen of het bingen van een serie een beetje te kietelen en hoewel je dat in eerste instantie grappig vindt, vraag je je lief om nog heel eventjes te wachten, zodat je je kan concentreren. Dat kan je lief maar moeilijk begrijpen en jij vindt het dan weer storend dat hij/zij/die het probleem niet ziet...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '