Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

3. Seks is het perfecte slaapmutsje.

4 manieren waarop seks je kan ontstressen

Annelies Hart

Een druk leven en stress kunnen je er net van weerhouden van de grond te gaan, maar wist je dat seks je kan ontstressen? ‘Tijdens genot, seks en een orgasme geeft je lichaam feelgoodhormonen en endorfine af, die je helpen ontspannen’, legt seks- en relatiedeskundige Kate Moyle uit aan Metro.UK.

Leg je focus bij jezelf

Focussen op de buitenwereld en alle externe druk die je ervaart, zal je alleen maar meer doen stressen. Daarom is het belangrijk om je energie en focus dicht bij jezelf te houden.

‘Seks of zelfbevrediging kan mensen een kans geven om zich te concentreren op zichzelf en in het moment te zijn. Door een intiem moment met jezelf of je partner te beleven, krijg je vaak ook een klaardere kijk op de zaken. Als je niet weet waar je stress vandaan komt, is de kans groot dat het je na een spicy moment te binnen valt en je er dan écht iets aan kan gaan doen.’

Slaapmutsje

Voel jij je extra gespannen net voor je moet gaan slapen en zorgt dat ervoor dat schaapjes tellen en zoet dromen helemaal niet zo goed gaat? Probeer eens een potje (solo)seks in te plannen net voor bedtijd.

‘De neurochemische boost die we kunnen krijgen van seks, masturbatie en orgasme kan een goede slaap bevorderen’, aldus de experte. ‘Dit komt omdat prolactine en oxytocine bijdragen aan een slaperig gevoel én je rustig maken.’

En hoe beter je slaapt, hoe minder vatbaar je bent voor stress!

Verwen jezelf

Dé remedie tegen stress? Goed voor jezelf zorgen. Broodnodige me-time inplannen is dus geen overbodige luxe. Vaak denken we hierbij aan sporten, gezichtsmaskers of een boek lezen, maar masturberen verdient ook een plekje in die lijst.

‘Je eigen lichaam verkennen en ontdekken wat goed voelt, draagt bij aan een positief zelfbeeld op mentaal en fysiek vlak’, legt Kate uit. ‘Het is dus iets dat iedereen deugd zou doen.’

Verbinding vinden

Als je in een relatie zit, kan je dicht met je partner verbonden voelen meehelpen aan het reduceren van stress. Een datenight of diep gesprek is altijd een goed idee, maar het zal je niet verbazen dat intimiteit hier ook een grote rol in speelt. ‘Die intieme connectie met je partner helpt je om je gezien, geaccepteerd en geliefd te voelen. En liefde is, als het goed en gezond is, van nature rustgevend’, besluit de experte.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '