Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Een stevig potje bedsport is niet altijd zonder risico.

OEPS: dit is het gevaarlijkste seksstandje

Annelies Hart

Je zou er niet meteen bij stilstaan, maar vrijen is soms gevaarlijker dan je denkt. Niet enkel omwille van eventuele soa’s of ongewenste zwangerschappen, maar ook omdat je je er erg pijn mee kan doen. Een Braziliaans onderzoek ging na welk standje het gevaarlijkst is, en het antwoord zal je verrassen.

De Kamasutra bevat heel wat standjes die enkel weggelegd zijn voor de atleten en slangenmensen onder ons. Het is dus niet vreemd dat enkele daarvan best gevaarlijk kunnen zijn en eigenlijk het label “don’t try this at home” zouden moeten dragen. Toch zijn het niet de gekste kunstjes die voor de grootste risico’s zorgen tussen de lakens.

Volgens een recente Braziliaanse studie, gepubliceerd in het medische tijdschrift “Advances in Urology”, zijn sommige seksstandjes riskanter dan andere. En dan vooral voor mannen!

Riskante klassiekers

Hoewel een penis geen botten heeft, kan hij namelijk wel ‘breken’. Een penisbreuk is wanneer de bindweefsellaag rond de zwellichamen in de penis scheurt. Uiterst pijnlijk dus! De wetenschappers maakten statistieken op basis van de gegevens uit drie verschillende spoedafdelingen. Daarbij gingen ze op zoek naar de seksstandjes die het meest betrokken waren bij penisbreuken.

Wat blijkt: 50 % van de penisbreuken gebeuren terwijl de vrouw bovenop staat. Je hoeft dus niet eens acrobatische toeren uit te halen, want het geliefde en klassieke cowgirlstandje is iets riskanter dan gedacht. Doggy style komt op de tweede plaats en het missionarisstandje rondt de top drie af. Dus toch maar oppassen de volgende keer dat je (partner) on top gaat.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '