Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Edward Eyer via Pexels

2. Het ritme van een goed nummer boost je creativiteit tussen de lakens.

5 redenen om muziek naar de slaapkamer te brengen

Annelies Hart

Het is totaal niet erg, maar wel een feit: soms kan het al eens eentonig worden in de slaapkamer. Als je geen zin hebt om voor een nieuw standje, een speeltje of een ander attribuut te gaan, is er nog een andere optie: muziek tijdens de seks.

We zijn allemaal een beetje gewoontedieren, dus de kans is groot dat we ook in de slaapkamer al snel teruggrijpen naar dezelfde standjes of gadgets. Allemaal niets mis mee, maar soms kan het toch nog eens deugd doen wat vuurwerk te voelen. Gelukkig hoef je daar geen gekke dingen voor uit te halen, want een streepje muziek kan al wonderen doen.

Er zijn veel manieren waarop muziek onze seksuele verlangens kan beïnvloeden. Seksconsulente Ness Cooper heeft het op Metro.uk over de voordelen van muziek in de slaapkamer, en dit zijn er vijf van.

Zintuigen worden geprikkeld.

Onderzoek wijst uit dat muziek een directe invloed heeft op je genitaliën. ‘Wanneer je muziek koppelt aan seksuele interacties – of dat nu flirten is of iemand vertellen over een fantasie – neemt de genitale opwinding en respons meer toe dan wanneer er geen muziek wordt afgespeeld’, legt Ness uit.

Daar komt ook nog bij dat neurofysiologisch en biologiegericht onderzoek aantoont dat muziek ervoor zorgt dat we ons meer aangetrokken voelen tot onze partner. Wat de wetenschap je niet allemaal kan leren...

Ritme boost creativiteit.

Eigenlijk zou je vrijen kunnen vergelijken met dansen: het is even belangrijk om een aangenaam ritme aan te houden. Daarom kan muziek toevoegen tijdens de bedsport ideaal zijn.

Muziek beïnvloedt hoe ons lichaam beweegt, stroomt op bepaalde beats en kan ervoor zorgen dat we ons minder zorgen maken over bewegingen tijdens de seks‘, verduidelijkt Ness. ‘Een nummer met goede beats kan zomaar ineens leiden tot meer creativiteit in de slaapkamer.’

Ontspannende krachten.

Heb je soms iets meer tijd of hulp nodig om je op je gemak te voelen tussen de lakens? Ook dan kan muziek van pas komen. Luisteren naar een paar goede nummers kan je gelukkiger en rustiger maken, aangezien muziek de afgifte van dopamine stimuleert.

‘Door de klanken van opwindende muziek heb je plots ook iets anders om je aandacht op te richten, waardoor je nervositeit kan afnemen’, aldus Ness.

Liedjesteksten als love language.

Als je het niet met woorden kan zeggen, dan wel met muziek. Wil jij heel graag vertellen aan je partner hoe je je voelt terwijl jullie samen tussen de lakens liggen, maar weet je niet hoe? Gebruik muziek als je love language!

Onvergetelijke momenten.

Er is ook aangetoond dat muziek helpt om momenten beter te onthouden‘, zegt Ness. ‘Dat zou ertoe kunnen leiden dat een speciale seksuele daad waarbij je een bepaald nummer hebt gespeeld, heel makkelijk weer voor de geest te halen is als je dat nummer opnieuw hoort.’

Je zou zomaar al opgewonden worden van de herinnering. Eén tip: speel zo’n nummer niet in de auto, daar heb je echt je volle focus nodig.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '