Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© We-Vibe Toys via Unsplash

5. Hoofdpijn kan een reden zijn om het net wél te doen.

5 signalen dat je lichaam nood heeft aan seks

Annelies Hart

Seks: het is niet alleen leuk, maar ook goed voor je lichaam! Daarom is het dus niet zo gek dat je lichaam soms op ‘vreemde’ manieren aangeeft dat het nood heeft een portie love making. Aan de hand van deze tekenen die niets met seksuele opwinding te maken hebben, weet je dat het dringend nog eens tijd is om van de grond te gaan.

Stress en humeurigheid

Het is natuurlijk niet de hoofdreden achter een rothumeur, maar je gemoedstoestand kan er wel degelijk op achteruit gaan als je al een tijdje niet meer van bil bent geweest. Dat slechte humeur is dus eigenlijk een teken om je/een partner naar de slaapkamer te roepen, want door samen de liefde te bedrijven maakt je lichaam oxytocine aan. Dit hechtingshormoon stimuleert op zijn beurt de aanmaak van dopamine en endorfine, de genots- en welzijnshormonen. Enkel maar voordelen dus!

Grauwe huid

Het is misschien vreemd om te denken dat seks hebben je huid kan verbeteren, maar het is net een goed onderdeel van je skincareroutine. Als je vaak seks hebt, gaan je poriën open en laten ze onzuiverheden los die anders puistjes zouden kunnen veroorzaken. Als je huid dus haar natuurlijke glans heeft verloren en je meer puistjes of acne hebt dan normaal, kan dat betekenen dat je lichaam naar seks verlangt.

Laag zelfvertrouwen

Iedereen leeft met de hunkering om zich gewild en geliefd te voelen en seks beantwoordt die noden. Als je dus merkt dat je zelfvertrouwen wat achterop hinkelt en je iets minder in jezelf gelooft, kan een zalige vrijpartij je misschien even de boost geven die je nodig hebt.

Slapeloosheid

We vertelden al dat vrijen oxytocine aanmaakt en dat hormoon bevordert niet alleen je gevoel van geluk en verbinding, maar laat je ook beter slapen. De volgende keer dat je gefrustreerd naar het plafond ligt te staren en besluit schaapjes te tellen, weet je dus dat er andere (en leukere) opties zijn.

Hoofdpijn

Seks hebben staat nu niet meteen bovenaan de to-dolijst als je hoofdpijn hebt, maar het zou je verbazen wat er kan gebeuren als je het een kans geeft. Je kan soms namelijk hoofdpijn hebben door een gebrek aan serotonine en endorfine, twee hormonen die vrijkomen tijdens een vrijpartij. Het is het proberen alleszins waard!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '