Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij de pocket die je deze week bij je Flair vindt, kan ook jij voor een prikje genieten van een hotelovernachting met sauna.

UITGETEST: redactrice Kathleen genoot van de winterse stranden aan Badhotel Renesse

Zin om de dagelijkse sleur even te ontvluchten en wat qualitytime in te lassen? Deze week vind je bij Flair een van onze populaire hotelpockets waarmee je voor € 50 p.p. kan genieten van een hotel met sauna. Redactrice Kathleen ging uitwaaien in Zeeland in het Badhotel Renesse.

De laatste keer dat ik dit plaatsje in Zeeland bezocht, aan de andere kant van de grens met Nederland, was ik amper vijftien jaar oud. Samen met mijn ouders, mijn broer en onze trouwe labrador bracht ik er een weekend door. Ik heb alleen maar mooie herinneringen aan deze mooie badplaats en dus twijfelde ik geen seconde toen het lokale Badhotel in de hotelpocket stond.

Nu restte er alleen nog de vraag: zou Renesse nog even charmant zijn als ik het me herinnerde. En zou het hotel ondanks de aandurende lockdown bij onze Noorderburen (sterkte!) nog steeds alle faciliteiten bieden? Er is maar één manier om daar achter te komen: valies de auto in en op naar Zeeland!

Na een lange rit door landschappen langs mooie plekken en charmante huizen kwamen we aan in het dorp dat, op het eerste gezicht en zelfs in de regen, net zo schilderachtig is als ik me herinnerde. Het Badhotel ligt niet midden in het centrum tussen de winkelstraten, maar wel dicht genoeg om er in een paar minuutjes te voet te zijn. En op maar tien minuten stappen van het strand! Moest je niet weten dat je in Nederland bent, zou je je door de witte gevel en prachtige veranda in de Hamptons wagen. Ik wist meteen dat ik mij hier thuis zou voelen en dat werd alleen maar bevestigd toen we de prachtige kamer betraden, die uitkijkt op het zwembad.

Alle comfort binnen handbereik

Het buitenzwembad hebben we door de barkoude temperaturen en aanhoudende regen niet kunnen testen, maar dat is alleen maar reden te meer om nog eens terug te komen wanneer de weergoden ons wél gunstig gezind zijn. Het moet er in de zomer namelijk echt prachtig uitzien, aangezien elke kamer van deze vleugel van het hotel is voorzien van een klein terras zodat je meteen wanneer je uit bed komt kan genieten van de zon en het water (vaarwel ochtendhumeur!).

Iets dat wel heel praktisch was bij dit hondenweer, was de parking. Het hotel heeft een parkeerplaats vlak voor de ingang, ideaal dus om uit je auto te stappen en meteen de receptie binnen te stommelen. En zeker als je een baby bij hebt, met de hele verhuis die daarbij hoort. Het Badhotel is geweldig om even met twee aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, maar duidelijk ook perfect aangepast aan gezinnen.

Door de nationale lockdown konden we jammer genoeg niet tafelen in het gezellige restaurant van het hotel, de Brasserie Bries, en de pub naast de receptie is ook niet open voor een drankje. Maar het hotel biedt wel de mogelijkheid om eten te bestellen voor op de kamer, en eerlijk: wie heeft er nog nooit room service willen bestellen? Het is ook amper nodig om uit de kamer te komen, want met een ultracomfortabel bad, kingsize bed en zachte fauteuil, is er genoeg om het hele weekend te relaxen. Al zou het natuurlijk heel jammer zijn om de sauna te missen.

De Noordzee à la Stars Hallow

Je zult het ondertussen wel begrepen hebben: ze doen er hier alles aam om jou het perfecte moment van pure ontspanning te geven. Als je het toch wat verder wil zoeken dan het hotel kan je heerlijk gaan wandelen in Renesse. Geplaveide voetgangersstraten, typische Nederlandse gevels en kleine winkeltjes: de plek heeft iets weg van Stars Hollow, het pittoreske dorpje van de serie ‘Gilmore Girls’ waar iedereen elkaar kent en nooit iets ergs kan gebeuren.

Een verandering van omgeving (en van gemoedstoestand) is gegarandeerd. Vooral als de zon plots komt piepen, kan je genieten van de schoonheid van het strand en de aangrenzende duinen. Het zand lijkt zich zo ver uit te strekken als het oog kan zien (perfect voor ruiters en wandelaars), en als het warm is, waan je je net op een tropisch eiland.

Zonder al te veel moeite (het landschap is echt heel vlak in Nederland) volgen we de omwegen tot we een mooie lus van 15 km maken door het strand, het bos en het dorp. Natuurlijk hadden we dat niet kunnen doen zonder het heerlijke ontbijt dat we daarvoor hadden gekregen. Alle energie voor de wandeling kwam van het verse brood, krokante gebak, de smeuïge kaas, excellente vleeswaren, sterke koffie en versgeperst appelsiensap.

Met onze haren helemaal in de war door de zeewind en onze wangen rood van de koude, reden we na ons weekend met een grote glimlach op ons gezicht terug naar België. We zweren dat het zeker niet de laatste keer is dat we er zijn: de volgende keer zullen we het zwembad en de sauna testen.

Hotel met sauna

Meer info over het hotel vind je hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '