Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij de pocket die je deze week bij je Flair vindt, kan ook jij voor een prikje genieten van een hotelovernachting met sauna.

UITGETEST: moderedactrice Catherine ging op hotel in eigen stad bij Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp

Catherine Kosters

Zin om de dagelijkse sleur even te ontvluchten en wat quality time in te lassen? Deze week vind je bij Flair een van onze populaire hotelpockets waarmee je voor € 50 p.p. kan genieten van een hotel met sauna. Moderedactrice Catherine ging samen met haar lief overnachten in het mooie Lindner Hotel in thuisstad Antwerpen.

Niets voelt zaliger dan op hotel gaan in eigen stad. Want zeg nu zelf: je deur dichttrekken, op de fiets springen en vijf minuten later inchecken in een viersterrenhotel is toch de ultieme luxe? De eer valt mij ten beurt op een doodgewone donderdag, wanneer ik mijn bescheiden stekje in Antwerpen mag inruilen voor een nachtje in het bekende Lindner Hotel – voluit Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp.

Urban jungle in ’t stad

Mijn laatste bezoek aan het hotel dateert van 2016, toen de Rode Duivels in de groepsfase van het EK voetbal tegen Zweden speelden. De voltallige Flairredactie bekeek de match toen samen op groot scherm, op de hoogste verdieping van het gebouw. Om maar te zeggen: Lindner en ik, we go way back. Ondertussen ben ik een paar jour ouder, maar ziet het hotel er jonger uit dan ooit met dank aan een grondige renovatie in 2019.

Het resultaat van die opsmukwerken valt meteen op als je de lobby binnenwandelt: hier geen klassieke balie, maar een self-check-in desk uit rotan waar je contactloos kan inchecken – al staat er gelukkig ook een vriendelijke hotelmedewerker paraat om verwarde toeristen te helpen. De lobby loopt moeiteloos over in de hippe hotelbar die ingericht is als urban jungle met plastic hangplanten en fluwelen barkrukken.

Na het inchecken heb je ogen te kort om de rest van de benedenverdieping te bewonderen. Het eclectische interieur combineert groen, roze en goud, zeteltjes in luipaardprint en gigantische bloemenvazen. Right up my alley. Na een korte rondleiding is het tijd om mijn kamer te ontdekken. Die is basic ingericht, maar ruim en gerieflijk. Een renovatie van de overige verdiepingen van het hotel staat in de toekomst op de planning.

Behalve de goal van Nainggolan in 2016 is vooral het geweldige uitzicht van het Lindner bij bijgebleven en dat is gelukkig onveranderd. De kamers, ontbijtruimte en zelfs de fitnesszaal kijken uit over de stad. Die crosstrainer wordt zo plots een stuk aanlokkelijker. Op dezelfde verdieping vind je de sauna en relaxatieruimte, eveneens met magistraal uitzicht.

Shoppen en dineren op wandelafstand

Aan activiteiten in de buurt verder geen gebrek. Het Lindner Hotel bevindt zich in het hart van de Diamantwijk, aan de achterkant van Antwerpen-Centraal. Wie door het station wandelt, passeert het charmante Japanse winkeltje Akiba en café The Playground, waar je onder het genot van een glaasje bordspellen speelt. Loop het station aan de voorkant buiten en sla rechtsaf voor een bezoek aan de Zoo of linksaf richting richting de Keyserlei. Verderop lonken de Meir en het historische stadscentrum met zijn kathedraal, musea en vooral: winkels!

Als moderedactrice heb ik doorheen de jaren natuurlijk heel wat research verricht naar de beste boetieks en hotspots van Antwerpen. In en rond de Wilde Zee (de buurt tussen de Huidevettersstraat en Lombardenstraat) vind je naast leuke ketens als & Other Stories, Arket en Brownie ook de flagship store van Essentiel Antwerp – met zijn roze paskamers is dit een must-visit. Vintageliefhebbers trekken naar de Kammenstraat, Nationalestraat en omstreken waar je Rosier 41 , Think Twice, Jutka & Riska, en Labels Inc. vindt. In het duurdere segment zijn Renaissance, Step by Step, Baby Beluga en Enes echte pareltjes. Ook de flagship store van Dries Van Noten op de Nationalestraat moet je gezien hebben, al is het maar om te windowshoppen.

Moe geworden van al dat shoppen? Neem de metro terug naar het hotel van op de Groenplaats. Dineren kan aan een van de gezellige tafeltjes rond de bar, of in de stad natuurlijk. Enkele persoonlijke favorieten op wandelafstand: Aahaar voor authentiek en spotgoedkoop Indisch (Lange Herentalsestraat, 8 min. stappen), Ni Shifu voor spicy Sichuan (Breydelstraat, 10 min.), Ellis voor lekkere burgers (Keyserlei, 10 min.), Osaka voor natuurwijn en sharing dishes (Bollandusstraat, 20 min.) en Ciro’s voor de klassieke Belgische keuken in een heerlijk oldskool kader (Amerikalei, 20 min.).

Na het diner en een film sta ik op het punt arm in arm met mijn lief huiswaarts te keren tot we ons plots onze thuis voor één nacht herinneren. Daar wachten ons geen brievenbus vol rekeningen, afwas van de vorige dag of zagende kat, maar een laatste slaapmutsje in de hotelbar en een heerlijk kingsize bed. Zoals ik al: op hotel in eigen stad, de ultieme luxe.

Meer info over het hotel vind je hier.

Hotel met sauna

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '