Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jolien Meremans

Deze week vind je bij je Flair een pocket waarmee je al vanaf € 39 p.p. een droomnacht in een B&B boekt.

UITGETEST: redactrice Jolien waande zich bij B&B Art of Dreams in Laakdal even in Zuid-Frankrijk

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Nu al heimwee naar de zomervakantie? We feel you! Daarom vind je deze week bij je Flair een pocket waarmee je al vanaf € 39 per persoon van een droomnacht in een B&B kan genieten. Webredactrice Jolien trok samen met haar beste vriendin naar B&B Art of Dreams in Laakdal voor een minivakantie in eigen land.

Ik verwen mijzelf af en toe met een snipperdagje om even op adem te komen. Dit keer overtuig ik ook mijn beste vriendin om een dagje verlof te nemen, en trekken we samen richting de verre Kempen om er met een wijntje (of tien) bij te praten in een oase van rust. We stellen de gps in richting Laakdal, en voor we het goed en wel beseffen – danku, heerlijk foute playlist! – staan we anderhalf uur later al geparkeerd in het centrum van het dorp. Er valt moeilijk naast de B&B te kijken waar we een nachtje overnachten: het prachtig gerenoveerde herenhuis bevindt zich óp de Markt, en straalt een en al fanciness uit.

Droomkamer

We worden in de riante inkomhal (denk: gouden spiegels, schilderijen en opvallend behangpapier) van Art of Dreams vriendelijk onthaald door uitbater Wout. Hij biedt ons een glaasje appelsap uit de buurt aan en geeft ons vervolgens een korte rondleiding in het herenhuis, of beter: klein kasteel. Onze kamer ligt aan de overkant, in een magnifieke aanbouw, en vlakbij de tuin mét verwarmd zwembad, sauna én jacuzzi. Voordat we het water induiken, droppen we onze bagage in de kamer. Die staat in teken van kunstenaar Vincent van Gogh, en een kunstwerkje is het zeker. Ornamenten op het plafond, een schitterende kroonluchter boven het bed, marmeren spiegel in de badkamer, een weelderig afgesloten terrasje,... Mogen we hier wonen, alstublieft?

kamer art of dreams
© Jolien Meremans

We kleden ons meteen om en trekken de prachtige tuin in, maar voordat we ons op een ligbedje installeren, bestellen we bij Wout eerst nog twee wijntjes. Het zonnetje straalt, de vogeltjes fluiten, het zwembadwater is heerlijk warm en de wijn gaat vlotjes naar binnen, dus we besluiten om ons de rest van namiddag even in Zuid-Frankrijk te wanen, en ‘m aan en in het zwembad door te brengen.

Pure verwennerij

Eerlijk is eerlijk: in Laakdal zelf valt er niet zo heel veel te beleven, maar op een klein halfuurtje rijden sta je wel in centrum Hasselt. Aangezien wij net iets te veel gedronken hebben, gaan we te voet op zoek naar een plekje om te eten. Na een halfuurtje stappen belanden we met een cocktail op het gezellige terras van La-Tierra, een hippe hotspot waar je lekker kan eten of iets kan kiezen uit de toog om het daarna thuis (of op hotel) op te eten.

eten laakdal
© Jolien Meremans

Na onze wandeling weer richting het hotel willen we voordat we het bed induiken de jacuzzi nog even uittesten. Vanuit het bad bewonderen we de ondergaande zon, heerlijk! Daarna vallen we als een blok in slaap. ‘Dromen we nog?’, vragen we onszelf de volgende ochtend dan ook af terwijl we het ontbijtbuffet bewonderen. Verschillende soorten kazen, fruitsalade, pannenkoeken, eitjes naar keuze, verse pistolets en koffiekoeken, verschillende smeersalades,... Zalig om om 8u ‘s ochtends al te genieten van pure verwennerij. Onze dag kan nu al niet meer stuk!

ontbijt art of dreams
© Jolien Meremans

Na het ontbijt nemen we afscheid van de gastheren – en de kamer, snif snif -, en trekken we nog richting Kasterlee. Daar huren we bij Netherust een kajak waarmee we op de Nete nog twee uurtjes van de prachtige omgeving genieten. We wanen er ons nog heel even in de brousse – lees: zó mooi hier! – voordat we weer richting huis trekken. En of die snipperdag deugd heeft gedaan! Ik plan alvast de volgende in, en kom daarvoor heel graag terug naar de Kempen!

B&B

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '