Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Begin al maar te squatten!

5 tips om de toiletten op de festivals te overleven

Zomer staat gelijk aan festivals. En festivals, die staan gelijk aan muziek, plezier, bier en…vuile toiletten. Bierkaka, braaksel en andere walgelijkheden vermengen zich – versterkt door hitte en vochtigheid – tot een geur en een aanzicht die zelfs de sterkste maag doen omkeren. Aangenaam zal het nooit zijn, maar met enkele kleine trucjes maak je je toiletbezoekjes iets minder afgrijselijk.

Wapen je.

Een voorbereid festivalganger is er twee waard. Zorg ervoor dat je altijd natte doekjes en desinfecterende gel in je handtas hebt. Een toiletrol is ook handig, al is het maar voor die momenten waarop je aan het algemene papierpunt niet veel papier hebt durven nemen zodat niemand zou doorhebben dat je een nummer twee gaat doen.

via GIPHY

Kijk nooit – maar echt nooit –  in de pot.

Het is sterker dan jezelf. Ondanks de bijhorende braakneigingen, vallen je ogen altijd onmiddellijk op die enorme hoop uitwerpselen. Verplicht jezelf bij het binnengaan om naar het dak van de Dixi te kijken en denk aan welriekende dingen zoals bloemetjes en baby’s.

via GIPHY

Train op voorhand je bilspieren en je longinhoud.

Naar toilet gaan op een festival is een work-out. Je zal dagenlang moeten zweefplassen terwijl je ook nog eens je adem inhoudt. Doe de weken ervoor je dagelijkse squats en zorg ervoor dat je minstens anderhalve minuut zonder zuurstof kan. Je wil echt niet door je mond zitten ademen en zo drie strontvliegjes inslikken die net op die berg onder je kont zaten, am I right?

via GIPHY

Ga bij de mannen.

Het gebrek aan hygiëne is niet het enige probleem op festivaltoiletten. De enorme wachtrijen die onze piepkleine vrouwelijke blazen veroorzaken, zijn eveneens een pain in the ass. Schaam je niet om bij de mannen te gaan: hun rijen zijn veel korter en de wc’s soms zelfs properder, aangezien ze minder gebruikt zijn.

via GIPHY

Kom te weten wanneer de schoonmaakwagen langskomt.

Ja, je zal vroeg uit je tentje moeten komen, wil je op een net leeggemaakte toilet je behoefte kunnen doen. Maar is het dat niet meer dan waard?

via GIPHY

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '