Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vanaf deze week vind je bij je Flair vier weken lang (!) een pocket waarmee je een heus weekendje kan samenstellen.

UITGETEST: socialmediamanager Demi plande een verjaardagsweekend voor haar mama dankzij de Flairpocketmaand

Vanaf deze week vind je bij je Flair vier weken lang (!) een pocket waarmee je voor een prikje kan gaan ontbijten, naar de beautyfarm kan gaan, een driegangenmenu reserveert én een droomnacht in een B&B beleeft. Socialmediamanager Demi plande een Flairweekendje in Hasselt voor de verjaardag van haar mama en testte álle vier de pockets uit.

Een uniek verjaardagscadeau voor mijn moeder vinden: is dit de moderne ‘Mission Impossible‘? Jawel. Tot ik hoorde dat je dankzij onze Flairpocketmaand een heel weekendje weg kan plannen voor een prikje. Een ontbijt, bezoekje aan de beautyfarm, driegangenmenu én overnachting in een B&B? Ik twijfelde geen seconde en plande meteen een verjaardagsweekend van jewelste.

Koninklijk ontbijten

Mama is (gelukkig!) een ochtendmens en vond het niet erg om vroeg uit de veren te zijn voor haar verjaardagscadeau. We trokken naar het Limburgse Hasselt om ons weekend te beginnen met een goed ontbijt bij Het Smaaksalon. Met de nadruk op goed, want wat hebben we genoten. Niet alleen van het ontbijt, maar óók van de prachtige locatie. Door de kristallen kroonluchters, de barok schilderijen aan de muur en de zuilen waande ik me in de buffetzaal van een koninklijk paleis. We kregen een glaasje sinaasappelsap en een ontbijtkarretje naast onze tafel. Daarop lagen verse Hasseltse koekjes, drie verschillende kazen en vleessoorten én chocolaatjes. De broodzak die we erbij kregen zat vol met croissants, versgesneden brood en enkele kleine broodjes. De toon was gezet.

Roze oase

Met een volle maag trokken we naar de andere kant van Hasselt en kwamen we terecht in een roze oase: Café Beauté, oftewel, mijn droomlocatie. Alles is er roze, paars of een of ander pasteltintje. Ik was op slag verliefd. We namen plaats aan een tafeltje en bestelden een drankje. Mama de roze limonade, ik een cappuccino met plantaardige melk. En ja, zelfs de drankjes werden heel aesthetically pleasing geserveerd. Kortom: ik voelde me hier helemaal thuis, mede omdat ik matchte met het interieur. 😉 Om even kort te schetsen: mama gebruikt geen make-up en heeft haar haren meestal in een staart. Een beautyverzorging heeft ze ook nog nooit gehad, dus voor haar was dit allemaal nieuw en spannend. Terwijl ik mijn cappuccino verder opdronk, mocht mama als eerste ontspannen.

Zo’n halfuurtje later kwam ze uit de kamer met een grote smile op haar gezicht. ‘Dat was zooo fijn!’, fluisterde ze toen ze langs me liep. Vooral het voetmasker vond ze zalig. Ik was als volgende aan de beurt. Ondertussen nam mama plaats in de make-upstoel. Schoonheidsspecialiste Sofie reinigde mijn gelaat en bracht enkele verzorgende maskers aan. Zaaalig! Na een halfuurtje puur genieten nam ook ik plaats in de make-upstoel en werden zowel mama als ik helemaal #birthdayproof gemaakt. Met glitteroogschaduw en al! Zelfs ons haar werd prachtig gekruld. Mama liet weten dat ze dit elk jaar wel zou willen doen. Handig, vanaf nu hoef ik nooit meer lang na te denken over een verjaardagscadeau.

Picky eater approved

Met onze haren in de plooi en een glinsterend gezicht, trokken we de binnenstad in om te shoppen. We dronken tussendoor iets bij de leukste koffiebar van de Limburgse hoofdstad: Sweet Coffee! Écht een aanrader, vooral de homemade iced tea en de Bueno latte moet je gewoon proberen. Dan trokken we naar restaurant De Preuverie voor de voorlaatste stop van het weekend. Onze magen rommelden, dus dat driegangenmenu kwam zéker goed van pas. We werden warm ontvangen door chef-kok Peter en begonnen te watertanden toen hij ons het menu voorlas. Ik koos voor de vegetarische groentekroket als voorgerecht, de Mechelse koekoek met rozemarijn en Nicola-aardappel als hoofdgerecht en een Preuverie-dessert. Wat heeft dat gesmaakt! Dit komt trouwens uit de mond van een picky eater die normaal gezien geen groentekroket zou aanraken, maar het voor de ervaring tóch maar heeft gedaan. En ja, ik zou het zo weer opnieuw bestellen.

Room with a view

Het weekend kon ik helaas niet afsluiten met mijn mama, want die moest de dag erna weer aan het werk. Daarom verbleef ik samen met mijn lief in Your Room With A View in Hasselt. We parkeerden de auto
praktisch voor de deur en wandelden het hippe gebouw binnen. Uitbaatster Jolien had de sleutel op een veilige plek gelegd zodat we zonder al te veel gedoe naar binnen konden. Toen we de deur van het
appartement openden, waren we allebei met stomheid geslagen. Zó mooi!
Ik werd meteen verliefd op de keuken met het grote kookeiland, maar ook op de grote ramen en de trendy zetel.

Om naar de slaapkamer te gaan, moest je eerst door de badkamer. De marmeren tegels, houten meubels en rotan mandjes geven de badkamer een Ibiza-vibe. We dropten onze spullen in de slaapkamer en wandelden nog even over de nieuwe shoppingboulevard Quartier Bleu. Your Room With a View voelde ’s avonds écht als thuiskomen, vooral omdat we de avond eindigden met nacho’s die we om de hoek kochten. Of het een geslaagd weekend was? ZEKER EN VAST! Of ik het zo allemaal opnieuw zou doen? Jep! En mama ook.  😉

Ontbijt

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '