Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je voor slechts 12 euro per persoon kan ontbijten.

UITGETEST: redactrice Herlinde werd in de bloemetjes gezet bij het Instagramwaardige Albrecht in Oostende

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je voor slechts 12 euro per persoon kan ontbijten bij tal van hippe adresjes. Redactrice Herlinde trok naar ‘t zeetje met haar ouders en ging in Oostende uitgebreid ontbijten bij het Instagramwaardige Albrecht.

Ik eet met m’n ogen. Een vis waar de oogbollen nog inzitten? Nee, dankje! Dan is mijn honger gegarandeerd over. Bij een ontbijtje is de kans natuurlijk behoorlijk klein dat er een forel op je bord ligt. Maar toch hou ik van kleur op m’n hopelijk al even fancy bord. Ik word ook als een ekster onmiddellijk aangetrokken tot shiny decors met neonborden, fluwelen stoeltjes en grappige details. Laat die twee dingen nu nét zijn waar Albrecht in Oostende om bekendstaat: een Instagramwaardig decor én food waar je instant vrolijk van wordt als het voor je neus staat.

Reuzegrote bloemenmuur

We mochten plaatsnemen aan een tafeltje vlak voor een reuzegrote bloemenmuur met daarop in roze neonletters: ‘well dressed & breakfast obsessed’. Ik voelde me meteen thuis. Ik hou namelijk van mode én ik vind het heerlijk om uitgebreid te ontbijten. In de week eet ik m’n potje granola steevast op voor de laptop terwijl ik werk, dus er is dan ook niks leuker dan in het weekend echt eens mijn tijd te nemen om te genieten van wat ik in m’n mond steek. Het leuke is dat je hier de hele dag door kan ontbijten, dus je hoeft niet speciaal op een onchristelijk vroeg uur op te staan. Albrecht blijft punten scoren!

We kozen het Flairontbijt dat bestaat uit een yoghurtbowl met vers fruit, granola en ahornsiroop, twee stukken belegen volkorenbrood: eentje met guacamole en gerookte zalm en eentje met rode bieten, humus en feta. Je krijgt dit al dit lekkers voorgeschoteld op een gezellig houten plankje en ik kan je verzekeren dat je niet goed weet met wat te beginnen, want het ziet er allemaal om te lekker uit. De presentatie is ook zo on point – lees: verschillende bloemen sieren je bord – dat het haast te mooi is om op te eten. Maar de maagjes knorden na een autorit van een dik uurtje, dus we vielen aan.

Streling voor het oog en plezier voor de maag

Bij Instagramwaardige zaken is mijn vrees vaak dat het eten vooral het oog streelt, maar niet de maag pleziert. Albrecht bewijst dat je wel degelijk de best of both worlds kan hebben. De boterhammen waren heerlijk! Het brood was knapperig en de spreads heerlijk vers. Rode bieten met humus en feta staan sinds mijn bezoekje hier vast op m’n lunchmenu. In de breakfast bowl hoefde je niet te zoeken naar de stukjes fruit, want de aardbeien, appel, banaan, meloen, kiwi, appelsien, frambozen en noem maar op zwommen rijkelijk in de smeuïge yoghurt. Je dorst wordt dan weer gelest met een bakje troost of een versgeperste appelsiensap.

De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik niet alles opat. Zéker niet omdat het niet lekker was, maar gewoon omdat je meer dan voldoende krijgt. Ook grote(re) eters verlaten dit knusse stekje sowieso niet met honger. We werden trouwens, mét een glimlach, op onze wenken bediend door de supervriendelijke medewerkers. Iets waar ik persoonlijk veel belang aan hecht, want de sfeer die ergens hangt, maakt of kraakt een zaak. Hier kraakten gelukkig enkel de pistolets.

Zin om zelf letterlijk én figuurlijk in de bloemetjes gezet te worden in Albrecht? Ga dan snel naar de winkel en haal je Flair met onze pocket in huis!

Ontbijt

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '