Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

We zullen er wel nog even op moeten wachten. 😅

COOL: Legoland komt naar België

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Pretparkfanaten, unite! Een van Europa’s bekendste pretparken komt namelijk ook naar België. Jawel, binnen een paar jaar zal het mogelijk zijn om ook bij ons een dagje in Legoland door te brengen!

Feestdag voor wie zijn weekend graag op de achtbaan doorbrengt, want Legoland komt naar België. Momenteel moet je nog naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Denemarken als je in Europa tussen de gigantische Lego-installaties wil rondlopen, maar binnen een dikke vijf jaar zal je ook bij ons op de Lego-attracties kunnen kruipen. In 2027 zal Legoland zijn deuren namelijk ook in ons kleine Belgenlandje openen. Vreugdesprongetje!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Addertje

Als alles goed gaat, zal het park gebouwd worden in Gosselies, een deelgemeente van Charleroi. Voor de geïnteresseerden: dat is een dik uurtje rijden van Brussel en ligt op 1u20 rijden van Antwerpen. Welke bouwwerken geïnstalleerd zullen worden, hoeveel attracties er zullen zijn en of er ook activiteiten georganiseerd zullen worden is nog niet geweten.

Hoewel het zo goed als zeker is dat het Legoland-attractiepark er effectief zal komen, moeten we je er wel nog bij vertellen dat het project toch nog afgeblazen zou kunnen worden als het kostenplaatje, gezien de huidige economische context, te hoog wordt. Fingers crossed dat de plannen gewoon kunnen doorgaan en we binnen een aantal jaar in een levensecht Lego-bouwwerk kunnen rondlopen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '