Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© DKC-Dunkerque au Cœur & Marc Demeure

Voor wie altijd al 'Jurassic Park' een bezoekje heeft willen brengen!

Dichtbij Duinkerke opent er heel binnenkort een Dino Parc mét golfkarretjes

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Goed nieuws, want dichtbij de kust worden we binnenkort een themapark rijker! Zo’n 25 minuutjes gelegen van De Panne, net over de Franse grens, zal er in Nieuw-Koudekerke een Dino Parc openen. Uiteraard helemaal gewijd aan dinosaurussen. Voor wie altijd al eens de sfeer van ‘Jurassic Park’ wilde opzoeken!

Nieuw-Koudekerke, een deelgemeente van Duinkerke, pakt binnenkort uit met een volledig nieuw themapark gewijd aan dino’s: Dino Parc. Het nieuws was al even bekend, maar de opening liet een jaar op zich wachten. De vertraging zou te maken hebben met de aanlevering van de grote dino’s die volledig uit Azië werden geïmporteerd, en ook storm Eunice zat er door beschadigingen voor iets tussen. Maar het wachten is weldra gedaan, want nu kondigen ze ein-de-lijk aan wanneer de deuren officieel zullen openen: juni. Nog geen uitstapje gepland die maand? Dan weet je waar je naartoe kan trekken (met of zonder kids!).

Jurassic Park

In het Dino Parc staan er zo’n vijftiental gigantische dino’s op je te wachten, verspreid over mooie stukjes natuur en verrijkt met muziek en oeroude, mysterieuze geluiden die het park helemaal tot leven doen komen. Daarnaast krijg je heel wat archeologische info over de oeroude giganten. Zoals het bestaan van de Australovenator, een gevlekte dino die pas in 2009 werd ontdekt.

Om het park te doorkruisen, krijg je twee opties: met een golfkarretje (net zoals in ‘Jurassic Park’!) of te voet terwijl je diskgolf speelt. Diskgolf is een soort golfspel, maar met kleinere frisbees in plaats van een golfbal die je in een gat probeert te gooien. Zo wals je je – al spelend – door een grote krater, houten bruggetjes, rotsen en andere versperringen die ons terug katapulteren naar het dino-tijdperk.

Praktisch

Het park bevestigt dat de toegang niet meer dan 5 euro zou kosten per persoon. Ook de openingsuren moeten nog bevestigd worden, maar volgens de Franse nieuwssite La Voix Du Nord zou het elke namiddag open zijn van 13u tot 19u30. Vanaf juni kan je het park bezoeken, op het volgende adres: Rue des Forts, 59210 Coudekerque-Branche. Veel plezier!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '