Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je voor slechts 12 euro per persoon kan ontbijten.

UITGETEST: redactrice Ysaline ging ontbijten bij roze hotspot Alice in hartje Gent

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je voor slechts 12 euro per persoon kan ontbijten bij een van de deelnemende adresjes. Redactrice Ysaline testte samen met haar mama de roze hotspot Alice in Gent uit en ging er uitgebreid ontbijten.

‘De afgelopen maanden zijn héél druk geweest, dus toen ik de kans kreeg om nog eens een ontbijtadresje uit te testen, twijfelde ik geen seconde. Het is namelijk een van de dingen die ik af en toe eens doe als qualitytime met mijn mama. Ze reageerde enthousiast en dus prikten we een datum en maakte ik een reservatie bij Alice in Gent.

De roze hotspot staat al een hele tijd op mijn lijstje. Wat logisch is, aangezien ik gek ben op all things pink en de plek gewoon recht uit “Alice in Wonderland” lijkt te komen. Ik woon nu zo’n anderhalf jaar in hartje Gent en toch ben ik er nog nooit geraakt. Alice ligt echt pal in het centrum – op nog geen vijf minuutjes wandelen van de Veldstraat! – en dus koppelden we er een namiddagje shoppen aan vast.

Roze meubels en theepotten

Maar daarvoor gingen we dus eerst energie opdoen bij Alice, dat zich in een prachtig herenhuis bevindt. De zaak heeft de schattigste theepottencollectie, een prachtige schildering op het plafond, lichtroze muren en de schattigste roze stoelen. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch, brunch of een lekker koffietje met gebak. Het interieur katapulteert je zo terug naar het Groot-Brittannië van jaren geleden, maar dan op een Instagramproof manier. De roze hotspot heeft een oude, maar mooie en leuke look. Ook het terras is gezellig en vooral héél rustig zitten. Aangezien het die dag bijna dertig graden zou worden, opteerden we voor een plekje buiten.

Uitgebreid menu

Mijn mama en ik kozen – uiteraard – allebei voor het Flairmenu dat bestaat uit: pistolets, ontbijtkoek, kaas, hesp, confituur en choco, een gekookt eitje met soldaatjes, American pancake, appelsiensap en een warme drank naar keuze. Ik nam een latte met havermelk en mijn mama koos voor een gewone koffie. Als ik ontbijt, doe ik het graag stevig, dus ik ben blij dat het menu zo uitgebreid is. We moesten met pijn in het hart zelfs twee pistolets laten liggen. De pannenkoekjes smaakten héél goed en ook het eitje was perfect gekookt. Met mijn twee glazen fruitsap (thanks, mom!) én een grote latte had ik uiteraard méér dan genoeg als het op drinken aankomt. Mijn mama dronk nog een extra koffietje.

We hebben ons buikje lekker rond gegeten, het was fijn zitten op het rustige terras, het interieur was to die for en de bediening was top. Kortom een echte aanrader! En helemaal perfect om je dagje shoppen te beginnen. Voor herhaling vatbaar dus.’

Wil jij zelf zo’n stevig ontbijtje verorberen bij Alice in Gent? Ga dan snel naar de winkel en haal je Flair met onze pocket in huis!

Ontbijt

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '