Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je voor slechts 12 euro per persoon kan ontbijten.

UITGETEST: vormgever Ellen genoot op het zomerterras van Brasserie Flore van een ontbijtje met roerei en spek

De redactie

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je voor slechts 12 euro per persoon kan ontbijten bij een van de deelnemende adresjes. Vormgeefster Ellen trok naar de Markt in Geel en genoot op het zonovergoten terras van Brasserie Flore een heerlijk ontbijt.

Op de gezellige Markt in Geel – mij niet onbekend aangezien ik hier ooit naar school ging – ligt gevestigde waarde Brasserie Flore. De markt is sinds mijn schooljaren volledig heraangelegd en verkeersvrij gemaakt en dat betekent dat de zaak nu ook een superfijn zomerterras heeft waar we, gezien de zonnige dag, dan ook kunnen plaatsnemen.

Roerei met spek

Het terras heeft een trendy bohemian look met veel hout, rotan verlichting en mooie groene planten rondom. Ook binnen is het trouwens fijn vertoeven dankzij het chique interieur met klassieke ornamenten en kristallen kroonluchters. We worden zeer vriendelijk ontvangen en nadat we aan ons tafeltje plaatsgenomen hebben, worden we meteen gevraagd welk eitje we bij ons ontbijt wensen. We besluiten voor een roerei te gaan en bestellen er meteen ook wat extra spek bij. Terwijl we wachten genieten we van het mooie uitzicht dat de markt, inclusief leuke speelfonteintjes, tegenwoordig te bieden heeft.

Een heerlijk verfrissend fruitsapje volgt al snel en de rest van de lekkernijen laten gelukkig ook niet lang op zich wachten. We krijgen een mandje met verschillende witte en bruine broodjes, croissants en chocoladekoeken en zoet en hartig beleg, waaronder homemade americain en kipcurrysalade. De Griekse yoghurt met bessencompote ziet er lekker smeuïg uit en voor onze neus wordt een grote portie perfect klaargemaakt roerei gezet. De rijkelijk gevulde tafel vol mandjes en schotels doet ons niet lang aarzelen om erin te vliegen. Voor de niet zo vroege vogels is er trouwens goed nieuws, want het ontbijt is verkrijgbaar tot 11u45!

Toffe shopadresjes

Nadat we genoten hebben van ons lekkere ontbijt gaan we met goedgevulde maag nog een stukje Geel (her)verkennen en trekken we naar de gezellige winkelstraat op een boogscheut van de markt. Check zeker Scandinavische hebbedingen-winkel Up North en vele andere toffe shopadresjes. Helemaal op het einde van de straat vinden we het Gasthuismuseum, een authentieke en prachtig bewaarde kloostersite uit de 17de eeuw. Daar wordt de geschiedenis van de verzorging van geesteszieken en de typische Geelse gezinsverpleging tentoongesteld wordt. Een bezoekje waard!

Wil jij zelf zo’n stevig ontbijtje verorberen bij Brasserie Flore in Geel? Ga dan snel naar de winkel en haal je Flair met onze pocket in huis!

Ontbijt
Tekst: Ellen Vleugels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '