Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Om je bezig te houden in dit regenweer.

Deze nieuwe boeken komen uit in augustus

Annelies Hart

Het weer zit even tegen maar gelukkig zijn er nog altijd boeken die ons kunnen doen wegdromen van betere oorden. Deze nieuwe boeken komen uit in augustus en wil je vast toevoegen aan de collectie.

De waarheid over het liegen – Benedict Wells

De waarheid over het liegen – Benedict Wells

De waarheid over het liegen – Benedict Wells

€ 22,99  –  J.M. Meulenhoff

Waarover gaat het? Het gaat om alles of niets in deze tien prachtige literaire verhalen van bestsellerauteur Benedict Wells. Twee mannen spelen tafeltennis alsof hun leven ervan afhangt. Als ze wordt gekust door haar muze moet een schrijfster met een writer’s block kiezen tussen haar kunst en de liefde. Een scenarioschrijver wordt terug in de tijd gekatapulteerd, naar het Hollywood van de jaren ‘70, om het beroemdste filmidee van de 20e eeuw te stelen. Het passeren van de magische kilometerstand van 100.000 in een oldtimer doet de verhouding verschuiven tussen een vader en zoon met gedeeld verdriet. Een succesvolle manager onderneemt een tocht naar een bergtop – wanneer hij terugkeert naar zijn vakantiehuis, is zijn leven veranderd.

Genre: literaire kortverhalen

Beschikbaar vanaf 8 augustus.

Bestel hier

Fabelhuis – Emma Norry

Fabelhuis – Emma Norry

Fabelhuis – Emma Norry

€ 18,99  –  Fontaine Uitgevers

Waarover gaat het? Wanneer Heather voor de zoveelste keer wordt overgeplaatst naar een nieuw kindertehuis, verwacht ze er niet veel van. Want voor kinderen zoals Heather – dochter van een Afro-Amerikaanse soldaat en een witte vrouw – is er geen veilige plek in de jaren 50. Maar al snel komt ze erachter dat alle inwoners van dit gigantische, wild begroeide landgoed buitenstaanders zoals zij zijn, zelfs mevrouw Isolde, de ongewone directrice van Fabelhuis. Met haar nieuwe vrienden Arlene, Nat en Lloyd ontdekt Heather dat er in de bossen van Fabelhuis een doorgang is naar een andere wereld; een wereld met faevolk, ridders en mythische helden. Wanneer de Fae Fabelhuis en alle bewoners gevangen nemen om zo het landgoed mensvrij te maken, besluit Heather haar vrienden te redden.

Genre: fantasie

Beschikbaar vanaf 29 augustus.

Bestel hier

Overgave – Martin Macinnes

Overgave – Martin Macinnes

Overgave – Martin Macinnes

€ 24,99  –  Lebowski

Waarover gaat het? Leigh groeit op in Rotterdam en zwemt vaak in de Maas; de waterkant is een schuilplaats voor haar. Daar ontstaat haar fascinatie voor de onderwaterwereld en ze wordt zeebioloog. Ze stort zich in de onderzoekswereld en steekt weinig tijd in haar familie, terwijl haar moeder dementeert en haar zus smeekt om meer contact. Wanneer er een mysterieuze geul op de mid-Atlantische oceaanbodem verschijnt, voegt Leigh zich bij het onderzoeksteam. Wat ze daar vindt, zal haar leven voor altijd veranderen.

Genre: literaire fictie

Beschikbaar vanaf 15 augustus.

Bestel hier

De droom van Kyōto – Muriel Barbery

De droom van Kyōto - Muriel Barbery

De droom van Kyōto – Muriel Barbery

€ 22,50  –  Uitgeverij Oevers

Waarover gaat het? De dertigjarige Japanse kunsthandelaar Haru Ueno is, ondanks dat hij constant omringd wordt door vrienden en vrouwen op avondbijeenkomsten van kunstenaars en bevoorrechte intellectuelen, een eenzame man. Hij is gevoelig voor de schoonheid van objecten en tuinen, maar ook voor de stilte van bossen en het spel van schaduwen. In Kyōto laat hij een huis bouwen aan de oevers van de Kamo-rivier, dat voor zijn leven als metronoom fungeert.

Genre: literaire roman

Beschikbaar vanaf 31 augustus.

Bestel hier

Maar verder gaat het goed met me – Monica Heisey

Maar verder gaat het goed met me – Monica Heisey

Maar verder gaat het goed met me – Monica Heisey

€ 24,99  –  Prometheus

Waarover gaat het? Maggies huwelijk is 608 dagen nadat het is begonnen gestrand, maar verder gaat het goed met haar. Natuurlijk is ze voor het eerst in haar leven alleen, kan ze haar huur niet betalen en schiet haar PhD totaal niet op… Toch is ze vastberaden om haar nieuwe status als Verrassend Jong Gescheidene te omarmen. Maggie ontdekt nieuwe hobby’s, keert terug in de datescene, deelt te veel details in groepchats en gaat uit met haar onstuimige, net gescheiden vriendin Amy.
Terwijl Maggie zich in de chaos van het eerste jaar na haar scheiding stort, begint ze aan alles te twijfelen: waarom trouwen we nog steeds? Heb ik gefaald voordat ik überhaupt was begonnen? Hoeveel nachtelijke hamburgers moet ik nog eten voordat ik gelukkig word?

Genre: humoristische fictie

Beschikbaar vanaf 24 augustus.

Bestel hier

Solitaire – Alice Oseman

Solitaire – Alice Oseman

Solitaire – Alice Oseman

€ 21,99  –  Unieboek | Het Spectrum

Waarover gaat het? Mijn naam is Tori Spring. Ik hou van slapen en van bloggen. Vorig jaar – vóór al dat gedoe met Charlie en voordat ik de harde realiteit van examens en universitaire aanmeldingen onder ogen moest zien, en het feit dat ik op een dag echt met mensen zal moeten gaan praten – had ik vrienden. Alles was toen heel anders dan nu.

Nu is er Solitaire. En Michael Holden. Ik weet niet wat Solitaire probeert te doen, en ik geef niet om Michael Holden. Echt niet.

Genre: young adult

Beschikbaar vanaf 8 augustus.

Bestel hier

IJsbreker – Hannah Grace

IJsbreker – Hannah Grace

IJsbreker – Hannah Grace

€ 17,50  –  Love Books

Waarover gaat het? Nathan Hawkins is als aanvoerder van het ijshockeyteam de Maple Hills Titans gewend de verantwoordelijkheid voor zijn hele team te dragen. Wanneer door een klein misverstand de kunstschaatsers en ijshockeyers de rest van het semester de ijsbaan moeten delen, is Nathan vastbesloten dat zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan met de bloedfanatieke Stassie, die haar frustratie over het delen van de ijsbaan duidelijk laat merken.

Maar dan is er ineens een probleem dat Stassie niet zelf kan oplossen. Nathan lijkt de enige die haar kan helpen. De spanning tussen de twee stijgt van alle kanten. Maar Stassie maakt zich geen zorgen. Want verliefd worden op een ijshockeyer… Dat zou haar nóóit overkomen. Of toch wel?

Genre: romantiek

Beschikbaar vanaf 31 augustus.

Bestel hier

De 20 – Sam Holland

De 20 – Sam Holland

De 20 – Sam Holland

€ 22,99  –  Harpercollins

Waarover gaat het? In het holst van de nacht arriveert rechercheur Adam Bishop op de plek waar een flink toegetakeld lichaam is ontdekt. Het is een gruwelijk tafereel, maar het met spuitbus aangebrachte cijfer boven het lijk bezorgt Adam pas écht koude rillingen. Er zijn namelijk al meer slachtoffers, en bij elk lichaam is een nummer gevonden: 20, 19, 18… De moordenaar telt af, maar waarom?

Adam heeft geen idee wat het motief is, totdat dr. Romilly Cole bij hem aanklopt en hem erop wijst dat de zaak overeenkomsten vertoont met een reeks moorden die vijfentwintig jaar geleden plaatsvond. Het is een zaak uit Romilly’s verleden die haar blijft achtervolgen. Nu maakt de moordenaar het echter persoonlijk. 4, 3, 2…

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 8 augustus.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '