Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

5. Focus op jullie eigen seksleven, niet op dat van anderen.

6 tips om te onthouden wanneer je je partner wil vertellen dat je vaker seks wilt

Annelies Hart

Als je net samen bent, kun je vaak niet eens een paar uur van elkaar afblijven. Maar eens je job, het huishouden en misschien een beetje de sleur komen piepen in je relatie, kan het zijn dat je plots heel wat minder seks hebt. Geen probleem, zolang jullie je er allebei goed bij voelen. Zou jij graag toch graag wat vaker seks hebben? Dan zijn dit 6 tips voor hoe je dat kan overbrengen.

In tegenstelling tot wat veel romcoms en sitcoms doen uitschijnen, is seksuele compatibiliteit niet iets dat altijd magisch aanwezig is in een relatie. De kans dat jullie niet altijd op dezelfde golflengte zitten op vlak van intimiteit is groot, zeker wanneer het op frequentie aankomt. Maar wat als jij graag wat vaker tussen de lakens duikt dan je partner? Enkele relatie- en seksexperts geven raad.

Hij/zij/die is je niets verschuldigd.

Het eerste punt is al meteen het belangrijkste. Hoe graag je ook vaker seks zou willen, als je partner dat niet ziet zitten, is hij/zij/die je niets verschuldigd. Wederzijdse toestemming is een absolute must wanneer het op intimiteit aankomt.

Begin met het positieve.

Als je een gesprek wil starten over jullie seksleven, begin dan zeker met te zeggen wat je eraan apprecieert. Relatie- en seksexpert Jessica O’Reilly raadt aan om eerst te bevestigen dat je geniet van wat je partner doet en hoe jullie de liefde bedrijven. Het gaat hier namelijk om de frequentie en niet de seks zelf en dat is belangrijk om meteen mee te geven.

Maak het flirterig.

Dit hangt natuurlijk volledig van de situatie af, maar het is altijd fijn om dit soort gesprekken ook flirterig te houden. ‘Mensen vinden het fijn om zich begeerd te voelen en willen niet het gevoel hebben dat seks een verplichting is’, vertelt KarenLee Poter, de co-host van de podcast ‘Sex Talk With My Mom’. ‘In plaats van rechtuit te vragen of hij/zij/die meer seks wil, kan je ook duidelijk maken dat je seks wil op een sexy manier. Bijvoorbeeld: ik heb de hele dag aan je gedacht.’

Stel jezelf even in vraag.

Alvorens je aan je partner duidelijk maakt dat je graag vaker seks wilt, is het handig om even na te gaan of je zelf wel genoeg (duidelijk) initiatief neemt. Want de andere persoon kan niet weten dat jij vaker opgewonden bent, als je dat niet overbrengt. ‘Communicatie is smering,’ vertelde Cam Poter, de andere co-host van ‘Sex Talk With My Mom’, eerder aan Elite Daily. ‘Een eerste stap naar meer seks kan zijn om de persoon gewoon te vertellen of te doen voelen hoe je je voelt. Wees ook eens creatief met de manier waarop je je verlangen uit. Fluister in zijn/haar oor, streel hem/haar, laat een briefje achter op de spiegel of stuur een flirterig sms’je: het kan allemaal.’

Focus op jullie eigen seksleven.

Als je praat over je seksleven, zoals bij elk aspect van een relatie, is het belangrijk om het gesprek beperkt te houden tot alleen jij en je partner. ‘Vergelijk je seksleven niet met dat van anderen’, vertelt Dr. Martha Tara Lee, een klinisch seksuoloog. ‘De meeste mensen denken dat anderen meer seks hebben dan zijzelf, en gaan daar dus ook naar ijveren. Terwijl er helemaal geen normen bestaan rond hoe vaak je seks hebt en dat iets is dat jullie met twee kunnen uitzoeken. Hou de focus dus binnen je relatie.’

Stel meer vragen.

Eens je het gesprek op gang hebt gebracht, vraag je best ook naar hoe je partner jullie seksleven ervaart. Dit kan van alles zijn, zoals: ‘Heb je het gevoel dat je geniet van ons seksleven?’, ‘Is er iets dat je zou willen proberen in bed?’ of uiteraard ‘Ben jij voldaan met hoe vaak wij seks hebben?’. Door je te richten op wat hij/zij/die wil, kan je samen aan jullie seksleven werken en komt jouw vraag naar meer seks niet aan als een kritiek of een eis.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '