Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

1. Mensen die meer seks hebben, krijgen meer betaald...

5 manieren waarop seks je carrière positief beïnvloedt

Annelies Hart

Seks en werk. Het lijkt op het eerste gezicht niet alsof die twee veel met elkaar te maken hebben, maar niets is minder waar. Jouw seksleven heeft namelijk een grote invloed op je carrière, en nee: niet op de manier waar je nu misschien aan denkt. Dit zijn vijf manier waarop je activiteiten tussen de lakens die achter je bureau beïnvloeden.

Meer betaald

Dit klinkt wel heel gek, niet? En toch is het zo. Al is dit geen traject dat rechtstreeks van A naar B gaat. Uit een onderzoek van het Institute for the Study of Labor in Duitsland bleek dat mensen die minstens vier keer per week seks hebben, meer geld verdienen dan hun leeftijdsgenoten die het minder druk hebben tussen de lakens. De correlatie lijkt te liggen in hoe degenen die meer seks hebben, gelukkiger en gezonder zijn, wat leidt tot meer motivatie op het werk, wat dan weer leidt tot een hoger loon.

Minder stress

Seks is een belangrijk middel tegen stress. Uit een studie van de Arizona State University blijkt dat je de dag na een fijne vrijpartij veel positiever bent ingesteld, wat je alleen maar ten goede kan komen op het werk.

Minder ziektedagen

Volgens het boek ‘Your Doctor is Wrong’ van Sharon Norling kunnen frequente orgasmes ervoor zorgen dat je drie tot zelfs acht jaar langer leeft. Je gezondheid gaat er dus op vooruit elke keer je van de grond gaat! Je zal dus veel minder vaak een ziektebriefje bij de baas moeten binnenbrengen, wat zowel voor hem als voor jouw carrière goed is.

Vaarwel hoofdpijn!

Oxytocine, het hormoon dat vrijkomt tijdens seks, wordt vaak het liefdeshormoon genoemd. Maar je krijgt er niet alleen vlinders in de buik van, want het hormoon is ook perfect om pijn te bestrijden. Als je dus vaak last hebt van hoofdpijn door je een dag lang te concentreren en naar een scherm te staren, weet je wat je te doen staat.

Zelfstandigen hebben betere seks

Oké, we horen je denken: dit is hoe je carrière je seksleven beïnvloedt. Maar het laatste punt stroomt in beide kanten. Ondernemerschap kan je seksleven namelijk verbeteren. Je eigen lot in handen nemen door zelfstandig te worden kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen en dat manifesteert zich natuurlijk ook tussen de lakens. Uit een recent onderzoek onder ondernemers bleek dat 14 % aangaf meer seks te hebben nadat ze hun baan van 9 to 5 hadden opgezegd. Het werkt dus twee kanten op. Ondernemen zorgt voor meer zelfvertrouwen in de slaapkamer. Goede seks zorgt voor meer zelfvertrouwen op het werk. De cirkel is rond.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '