Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© ROMAN ODINTSOV via Pexels

Benieuwd wat de verschillen zijn tussen millennials en Gen Z’ers op seksgebied?

AHA: deze generatie heeft het meeste seks

Millennials en Gen Z’ers: ze zijn een volk apart. De ene generatie groeide op in een periode van technologische vernieuwingen, terwijl de Gen Z’ers échte digital natives zijn. Maar hoe zit het met de verschillen op seksgebied? Of hoe vergelijkbaar zijn ze eigenlijk?

Online datingwebsite eHarmony deed onderzoek naar de verschillen tussen de twee generaties op seksgebied. Daaruit blijkt dat een van de twee generaties aanzienlijk vaker seks heeft.

Veel seks en eerste keren

En dat zijn de millennials. Maar liefst 91 % van de millennial-respondenten in een relatie geeft aan minstens één keer per week seks te hebben, terwijl dat bij Gen Z’ers een opvallend lager cijfer van zo’n 78 % is. Al probeert die laatste generatie wel liever verschillende standjes uit: 46 % geeft aan in het afgelopen jaar meer dan zes seksstandjes geprobeerd te hebben, terwijl dat bij de millennials 40 % is – nog altijd niet slecht als je ‘t ons vraagt!

Millennials lijken dan wel iets voorzichtiger. Wanneer het over de eerste keer seks met een onbekende gaat, zou zo’n 16 % van de millennials het onveilig doen, terwijl dat bij de Gen Z’ers meer dan een vierde is. Een opvallend hoog cijfer als je weet dat maar liefst 66% van beide generaties geen seks wil met iemand die een soa of HIV heeft.

Over één ding zijn de twee generaties het 100 % met elkaar eens, namelijk dat de drie-dates-regel helemaal passé is. In beide generaties vindt 65 % het helemaal oké om iemand beter te leren kennen waarmee ze op een eerste date seks hadden.

Sociale media als date-expert

Hoewel de millennials enkel opgroeiden in een periode van technologische vernieuwingen terwijl de Gen Z’ers rasechte digital natives zijn, vertrouwt bijna een kwart (23 %) van de single millennials info op sociale media boven raad van vrienden, familie en therapeuten. Dat vergeleken met slechts 11 % van Gen Z. Verrassend genoeg deelt 13 % van die laatste ook niets over hun relatie op sociale media.

Hete romance en emotionele connectie

Als de temperaturen stijgen, stijgen ook onze kansen op een hete romance. De helft van de singles geeft aan het grootste aantal dates in de zomer te hebben. Ook als je al in een relatie bent, heb je in de zomer die seksdrive-boost: koppels hebben twee keer meer seks op vakantie!

Een laatste opvallende uitkomst is dat millennials een emotionele band even belangrijk vinden als de seksuele chemie tussen zichzelf en een potentiele partner, terwijl die seksuele aantrekkingkracht bij Gen Z’ers iets minder belangrijk is. Zij willen vooral een emotionele band vooraleer ze met iemand vrijen. Emotionele connecties zijn dus het nieuwe voorspel, toch?!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '