Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Sexy time!

BEWEZEN: seks voor het slapengaan blijkt dé sleutel tot een goede nachtrust

Annelies Hart

In slaap vallen – en dan ook nog in slaap blijven – kan een echte struggle zijn. Je wroet van links naar rechts, telt schaapjes, drinkt een kop warme melk, maar niets helpt. Herkenbaar? Dan hebben wij hét ultieme trucje gevonden om in no time naar dromenland te gaan.


Volgens de Australische onderzoekster Michele Lastella helpt een potje seks bij slaapproblemen. Michele onderzocht het verband tussen seks en een goede nachtrust. En wat blijkt? Maar liefst twee derde van de onderzochte personen valt sneller in slaap na een stevige vrijpartij. ‘Als je aan het vrijen bent, denk je (meestal) niet na over je takenlijst, kijk je niet naar je telefoon, en laat je je volledig gaan. Kortom: je voelt je ontspannen’, vertelt Michele aan het tijdschrift Men’s Health.

Orgasme als slaappil

Seks kan dus zeker bijdragen aan een betere slaap, maar dat is niet alles. Seks waarbij je een hoogtepunt bereikt, heeft op vlak van slaap nog een streepje voor. Na een orgasme laat het lichaam namelijk hormonen vrij zoals oxytocine en prolactine, die ervoor zorgen dat je rustiger wordt en je beter in je vel voelt. Een partijtje bedsport vermindert ook het niveau van het hormoon cortisol, dat geassocieerd wordt met stress. De ideale cocktail voor een goede nachtrust.

Heb je geen partner om schaapjes mee te tellen? Niet getreurd: masturberen does the trick. Een onderzoek van Sleep Foundation toont aan dat ongeveer 50 % van de respondenten zegt dat een orgasme door masturbatie hen helpt in slaap te vallen en hun slaapkwaliteit verbetert. Opties genoeg om uit te kiezen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '