Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

En dat is niet het enige wat er in ons seksleven verandert op reis...

Koppels hebben twee keer meer seks op vakantie

Annelies Hart

Vakantie: het doet wat met een mens. Je scharrelt er al eens een vakantielief op of maakt van de droomsetting gebruik om nog closer te worden met je partner. En dat laatste mag je gerust letterlijk nemen, want onderzoek wijst uit dat koppels maar liefst twee keer meer seks hebben op vakantie dan thuis.

Op vakantie gaan en ontsnappen aan de dagelijkse sleur doet wonderen voor je gemoedsrust en – volgens nieuw onderzoek – ook voor je libido. Volgens een rondvraag van IllicitEncounters.com bij tweeduizend mensen hebben koppels op reis twee keer meer seks dan thuis.

En dat is niet het enige wat het onderzoek uitwees, want al dat buitenlands (of binnenlands, hallo staycation!) avontuur zorgt er ook voor dat we meer gaan experimenteren tussen de lakens. Er even tussenuit gaan zorgt bij velen voor een combo van meer headspace én meer vrije tijd, dus het is geen wonder dat er dan ruimte is om het avontuur op te zoeken in de bedsport.

Outdoor activiteiten

Het vakantiesfeertje doet zichtbaar wonderen, want 56 % van de respondenten bekende ook dat ze op reis al eens graag in openlucht vrijen, terwijl maar 14 % van hen dat ook doet als ze thuis zijn. Het strand was daarbij – weinig verrassend – de meest populaire plaats, gevolgd door velden, parken, zwembaden of rivieren.

Het favoriete moment om seks te hebben verandert zo te zien ook als je op verlof bent. Midden in de dag tussen de lakens duiken bleek het bij 56 % van de mannen en 52 % van de vrouwen te winnen van de avond. Die siësta krijgt plots toch een heel andere betekenis.

Keerzijde van de medaille

Er zit echter ook een keerzijde aan de medaille. Uit de rondvraag bleek namelijk dat een derde van de vrouwen én mannen een relatie al eens direct na de vakantie samen heeft beëindigd. De meest voorkomende redenen? Je partner die zijn/haar werk niet kan loslaten en... slechte seks. Je leert elkaar tijdens een reisje dus op álle vlakken beter kennen, een ware relatietest!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '