Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Divid Gomez via Pexels

Wees gewaarschuwd!

AHA: hier ruziën koppels het vaakst over op vakantie

De redactie

Je kent het wel: jij en je lief kijken er al maanden naar uit om samen op reis te gaan, maar als jullie dan eindelijk op die dromerige bestemming zijn gearriveerd, maken jullie ruzie. Bummer! Uit een nieuw onderzoek blijkt nu dat jullie heus niet de enigen zijn, en dat er op reis vaak één groot discussiepunt is.

Zon, zee, strand, lekker eten, cocktails,... Je hebt op reis alles wat je nodig hebt om er een fijne tijd van te maken. Maar wanneer er dan toch een discussie tussen jou en je lief ontstaat, kan die gezellige dag op het strand een bittere nasmaak krijgen. En hoewel je op dat moment misschien het gevoel hebt dat je reis verpest is nog voordat ze goed en wel begonnen is, kunnen we je geruststellen: jullie zijn heus niet het enige koppel dat kibbelt op vakantie. Wat dan precies de pijnpunten zijn? Het adviesbureau Korn Ferry ondervroeg meer dan 1400 respondenten om erachter te komen.

Hyperconnectie

Ironisch genoeg blijkt het niet de reisplanning noch de dure bezienswaardigheden te zijn dat het meeste kans maakt om een discussie uit te lokken, maar wel... jullie werk. Maar liefst 54 % van de ondervraagden gaf aan dat ze zich op reis al ergerden aan hun partner die zijn/haar werk niet los kan laten, en daar dan ook ruzie over maakten. Nog straffer: 48 % (!!) gaf toe ook op reis af en toe werkmails en -telefoontjes te beantwoorden. Een derde van hen zegt dat ze dat doen omdat ze het leuk vinden om ook op vakantie te werken, ondanks dat hun partner dat niet altijd zo fijn vindt.

De grote schuldige van die discussies? Volgens de onderzoekers zijn dat onze smartphone, laptop en/of tablet. Die toestellen maken het volgens hen veel moeilijker om te deconnecteren met het werk, wat professionele hyperconnectie in de hand werkt. Dat kan volgens het adviesbureau niet alleen schadelijk zijn voor je relatie, maar ook voor je mentale gezondheid.

‘Vakanties zijn niet alleen leuk, ze zijn ook essentieel voor ons welzijn. Uit ons onderzoek blijkt ook nog dat de meeste professionals meer gestrest zijn op het werk dan vijf jaar geleden. Daarnaast gaven ze aan dat die stress een negatief effect heeft op hun romantische en persoonlijke relaties’, aldus Mark Royal, Senior Partner bij Korn Ferry, in het onderzoek. Hij benadrukt dan ook dat het van groot belang is om op reis toch afstand te nemen van het werk, zodat je extra gemotiveerd en weer helemaal opgeladen kan terugkeren. Een belangrijke boodschap voor alle workaholics, dus!

Tekst: Ana Michelot

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '