Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

3. Wat zou ik tegen mijn beste vriend(in) zeggen als hij/zij in deze situatie zat?

5 vragen om jezelf te stellen voor je opnieuw een relatie aangaat met je ex

Annelies Hart

Twintig jaar nadat hun breuk groot nieuws was in de popcultuur, zijn Ben Affleck en Jennifer Lopez dan toch in het huwelijksbootje gestapt. Je zou je voor minder beginnen afvragen of het toch niet zou werken met die ene ex. Dit zijn vijf vragen die je jezelf best stelt voor je terug in een oude relatie duikt.

Waarom maak ik deze beslissing?

Wees heel duidelijk met jezelf over waarom je terug wilt naar je ex. Als je geen goede reden hebt, kan het namelijk zijn dat je alleen maar bezwijkt voor nostalgie. ‘Heel vaak komen mensen terug bij hun exen vanwege het aanhoudende gevoel van nostalgie’, zegt relatie-expert Callisto Adams. ‘Dat leidt er vaak toe dat ze de herinneringen met hun ex-partner idealiseren, waardoor ze geen klare kijk op de situatie hebben.’ Ga dus even na bij jezelf wat de reden is, zodat je kan vermijden dat je een fout maakt.

Waarom is de relatie voordien stukgelopen?

Als je overweegt om het een tweede keer met een ex te proberen, is het belangrijk om terug te denken aan de eerste keer dat jullie samen waren.  Het belangrijkste is dat je alle redenen nagaat waarvoor jij en je ex het uitgemaakt hebben. Alleen door die onder ogen te komen kan je beslissen of je een nieuwe relatie met die persoon ziet zitten. En als je ervoor gaat, kan je door te praten over de vorige breuk vermijden dat je in oude patronen vervalt en dezelfde fouten maakt.

Wat zou ik tegen mijn beste vriend(in) zeggen als hij/zij in deze situatie zat?

Vaak zijn we niet zo aardig voor onszelf als voor onze vrienden. Meestal komt dat omdat we niet het perspectief van een buitenstaander op onze eigen situatie hebben. Dus probeer een stapje terug te zetten en je voor te stellen wat je tegen een vriend(in) in jouw situatie zou zeggen.

Ben ik eerlijk tegen mezelf?

Hunker je naar de persoon, of eerder naar het gezelschap en het gevoel een relatie te hebben? Ga je naar hem/haar terug omdat het ‘bekend terrein’ is? Wees eerlijk met jezelf over de reden waarom je terug naar je ex wil.

Wat is er veranderd?

Als je erover denkt om terug in een oude relatie te springen, denk dan goed na over wat er allemaal veranderd is. Zowel positief als negatief. Misschien ben je beter geworden in communicatie sinds de laatste keer dat jullie samen waren. Misschien heeft je ex een nieuwe job gekregen in een andere stad.

Het is onvermijdelijk dat jij en je ex veranderd zijn in de tijd dat jullie uit elkaar waren, waardoor jullie relatie de tweede keer ook anders zal zijn. Door jezelf af te vragen hoe jullie beiden veranderd zijn, kun je misschien voorspellen hoe dat de relatie ook zal veranderen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '