Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Voor 75 % van de Vlaamse singles is een stroef gesprek reden genoeg om de avond niet langer te maken dan nodig is.

De 5 grootste afknappers van Vlaamse singles op een eerste date

Annelies Hart

De zomer is hét moment voor een nieuwe romance. Nu terrasjes doen extra leuk is, de zon lang aan de hemel blijft staan en zwierige zomerkledij je vrolijk maakt. Toch zijn er een paar dingen waar je voor moet opletten als je op eerste date gaat. Dit zijn de vijf grootste afknappers van datend Vlaanderen.

Het begint allemaal met een match op een datingapp, waarna je meerdere berichten uitwisselt en uiteindelijk beslist om jullie klik toch maar eens in het echt uit te testen. Meestal doe je dat als je het gevoel hebt dat er ook echt wel iets goed zit, maar hoe kan het dan dat sommige eerste dates op een fiasco uitdraaien? Afknappers.

Datingapp Meetic was nieuwsgierig naar wat er kan mislopen na zo’n leuke online chatsessie en ging op onderzoek uit. De Vlaamse singles lieten voor een keer in hun kaarten kijken en bekenden wat zij de grootste afknappers vinden als je een potentieel lief voor het eerst ontmoet.

Opscheppen over jezelf

Op nummer 1 staat een afknapper waar we ons allemaal weleens aan geërgerd hebben: mensen die opscheppen over zichzelf. Stoefers, if you will. Het kan leuk zijn om bijvoorbeeld te vertellen over de ongelooflijke luxueuze reizen die je maakt, maar pas ermee op. 89 % van de Vlaamse singles zegt dat een date die arrogant overkomt meteen zijn biezen mag pakken. Alleen maar over jezelf praten zonder een enkele vraag te stellen, bevalt onze singles duidelijk niet. Sterker nog, bijna de helft van de Vlaamse singles vindt arrogantie zo’n absolute afknapper dat ze zelfs meteen zouden vertrekken tijdens de date.

Je anders voordoen

Je wil op date gaan met iemand, niet met een gek alter ego van die persoon. Toch gebeurt het dat je na lang chatten denkt iemand te kunnen inschatten en er dan achter komt dat die persoon in het echt eigenlijk helemaal anders is. Ruim 84 % van de Vlaamse singles vindt dit een heuse afknapper, en 1 op de 3 wil geen tweede date meer. Opvallend is dat een ander uiterlijk dan weer geen totale afknapper is. Maar liefst 6 op de 10 singles zegt dat er anders uitzien dan op je foto niet zo belangrijk is. Voor een échte match kan je dus beter meer tijd besteden aan je profiel dan aan het maken van een leuke foto.

Overmatig gsm-gebruik

Beeld je in dat je gezellig samen op restaurant zit, kaarsje aan, lekker eten, wijntje dabei... En je date zit op zijn/haar gsm. 80 % van de Vlaamse singles vindt dat overmatig gsm-gebruik de romantiek en de sfeer bederft. Meer aandacht geven aan de mensen rondom je op café of restaurant is ook een probleem, want voor 64 % is dat een echte no go.

Geen interesse tonen

Een echte ontmoeting is vaak toch anders dan chatten vanuit je zetel thuis. Je bent nerveuzer en weet misschien niet goed hoe je jezelf moet gedragen. Dat is allemaal oké, zolang je er maar aan denkt interesse te tonen. Voor 75 % van de Vlaamse singles is een stroef gesprek reden genoeg om de avond niet langer te maken dan nodig is. Een datingpartner die zelf niet genoeg vragen stelt over jou, is vooral voor vrouwen een afknapper. 83 % stoort zich eraan, tegenover 66 % van de mannen.

Te veel praten over je ex

Je vorige relatie is natuurlijk een deel van je en heeft je gevormd tot de persoon die je nu bent, maar dat betekent niet dat je erover moet blijven doorgaan tijdens een eerste date. De helft van de Vlaamse singles (53 %) geeft dan ook aan dat te veel verhalen over een vorige relatie een totale afknapper zijn. Dit geldt vooral jongeren onder 35 jaar (51 %) en 55-plussers (60 %). Volgens datend Vlaanderen is het dus tijd voor nieuwe avonturen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '