Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

9. Haunting: wanneer je geen direct contact meer hebt met je ex, maar toch blijft 'spoken' op zijn/haar sociale media.

19 datingtermen om nu uit het hoofd te leren

Annelies Hart

Alsof de datingwereld al niet ingewikkeld genoeg is, krijgt elk kleinste detail de laatste tijd ook nog een naam. Hippe termen worden in het rond gesmeten, zoals laatst nog coronesty, en na een tijdje zie je het bos door de bomen niet meer. Daarom deze handige samenvatting om bij de hand te houden als je toch weer eens je kans gaat wagen.

 1. Benching: zoals sporters op de bank worden gezet, betekent dit dat je iemand als optie aan de zijlijn houdt omdat je niet klaar bent om je aan hem/haar te binden of niet genoeg voor hem/haar voelt om het officieel te maken.
 2. Breadcrumbing: iemand aan het lijntje houden door net genoeg contact te houden om het te laten lijken of je interesse hebt, terwijl dat waarschijnlijk niet zo is.
 3. Coronesty: mensen die eerlijker zijn tegenover zichzelf en anderen over wat ze willen in een relatie, omdat de coronacrisis hen aan het denken heeft gezet over de zin van het leven.
 4. Cuffing: wanneer je je alleen maar gaat binden tijdens de koude maanden van het jaar, omdat de winter vaak iets eenzamer is dan de zomer.
 5. Freckling: iemand die – net zoals sproetjes – alleen maar opdaagt wanneer het warm is en er veel te doen is, maar je weer alleen laat eens de koude maanden er aankomen.
 6. Gaslighting: een subtiele vorm van emotioneel misbruik waarbij een persoon een situatie creëert waarin de andere persoon begint te twijfelen aan zijn/haar eigen gevoelens of herinneringen.
 7. Ghosting: als iemand plots alle contact met je verbreekt zonder uitleg of waarschuwing.
 8. Groundhogging: wanneer je telkens hetzelfde type persoon datet en dat blijft mislukken, maar je toch hoopt dat het op een dag goedkomt.
 9. Haunting: wanneer je geen direct contact meer hebt met je ex, maar toch blijft ‘spoken’ op zijn/haar sociale media.
 10. Kittenfishing: je online anders voordoen en ‘onschuldige’ leugens vertellen om aantrekkelijker over te komen op datingapps.
 11. Love bombing: een manipulatietactiek waarbij iemand zijn/haar partner overlaadt met overdreven veel genegenheid, bewondering en aandacht zodat hij/zij voor hem/haar valt, om het slachtoffer dan later te manipuleren.
 12. Orbiting: wanneer je ex blijft reageren op je sociale media, hoewel jullie in het echte leven niet meer met elkaar spreken.
 13. Pocketing: wanneer je nieuwe lief je geheimhoudt en niet voorstelt aan zijn/haar vrienden, familie, collega’s, enz.
 14. Situationship: de vage ruimte tussen een relatie en vriendschap. Een situatie waarin jullie je gedragen als koppel, maar het niet officieel zijn.
 15. Slow fade: als iemand met wie je omgaat langzaam uit de relatie verdwijnt door stilletjesaan alsmaar minder van zichzelf te laten horen.
 16. Soft launch: langzaam duidelijk maken aan je volgers op sociale media dat je een relatie hebt, door subtiele foto’s of hints te posten zonder je lief ineens volledig voor te stellen. Het tegenovergestelde van een hard launch.
 17. Whelming: wanneer een match op een datingapp klaagt over hoe overweldigd hij/zij is door het aantal matches en de aandacht op datingapps.
 18. Wokefishing: wanneer iemand zich opzettelijk progressiever voordoet dan hij/zij in werkelijkheid is, zodat jij in hem/haar geïnteresseerd zou zijn.
 19. Zombie-ing: wanneer iemand die jou geghost heeft plots terug in je leven opduikt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '