Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Want je kan je nieuw lief introduceren op sociale media, zonder hem/haar/hen meteen voor de leeuwen te gooien.

Dít is hoe je een relatie kan soft launchen

Annelies Hart

Een nieuw lief: joepie! Maar wat met je Instagram-, Facebook-, of TikTokprofiel? Smijt je hem/haar/hen meteen voor de leeuwen, dan ga je voor de hard launch. Maar wil je het toch net iets subtieler aanpakken, dan is de soft launch je vriend. Dit is hoe je exact te werk kan gaan als je je lief geleidelijk aan wil delen met je volgers.

Relaties zijn al complex en sociale media doen er nog een schepje bovenop. Velen posten er namelijk een groot deel van hun leven op, maar wat doe je als je nieuw lief daar plotseling deel van uitmaakt? Er zijn twee opties. Enerzijds kan je voor de hard launch gaan, hoe het eigenlijk het meest gedaan wordt. Bij die tactiek post je gewoon, op een moment dat jullie allebei zeker zijn van de relatie, een duidelijke koppelfoto. Geen betere, duidelijkere en snellere manier om aan de wereld te zeggen: ‘Wij zijn samen’.

Anderzijds is er de soft launch, die veel subtieler is dan zijn overduidelijke broertje. Zie het als het terloops online introduceren van een relatie, zonder die écht te introduceren. Het is niet alleen leuk om je vrienden en volgers een beetje te teasen, maar ook een goede manier om jezelf te beschermen als de relatie toch vroeger zou eindigen dan verwacht.

In de details

Hoe doe je dat dan precies, iemand soft launchen? Wel: het zit ‘m allemaal in de details. Het beste is om via je post of stories te insinueren dat je fysiek niet alleen bent bij dingen die je doet. Denk aan: twee drankjes op een chique bar, een hand die zeker niet de jouwe is rustend op je knie of een mooi boeket rode rozen met iemands schaduw op de achtergrond.

Hoewel deze vorm van soft launchen nog steeds in is, komt er ook een nieuwe en eenvoudigere manier naar boven. Dankzij de fotocarrousels op Instagram kan je nu heel subtiel toch een foto van je nieuwe vlam posten in de vorm van een fotodump, een manier van posten die op dit moment heel populair is op de app. Dus in dezelfde carrousel plaats je bijvoorbeeld een foto van een leuke straat, jij en je hond op het strand, een bagel, en dan in het midden van al die willekeurige dingen een foto met je lief. Dan heb je zelf nog de keuze of je er één post waarop zijn/haar gezicht verborgen is, of je voor een full blown koppelfoto gaat. Het maakt alvast niet uit: want hij zit toch min of meer verborgen tussen de andere kiekjes. Soft launchen dus maar!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '