Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Freestocks via Unsplash

Vooral tijdens de feestdagen zou het wel eens heel duidelijk kunnen worden...

Zó kom je te weten of je lover je enkel wil voor ‘cuffing season’

Annelies Hart

Cuffing season is volop aan de gang: die magische tijd van dalende temperaturen, twinkelende lichtjes en kerstevenementen. Het is dus niet gek dat je nood hebt aan iemand om je letterlijk en figuurlijk warm te houden. Maar hoe weet je of je cuffing lover alleen maar een klein kerstwonder is, of het gaat uithouden tot de volgende feestdagen?

Tijdens de feestdagen lijkt het extra hard op te vallen dat je nog single bent, zeker als je op elke gelegenheid de vraag krijgt wanneer je nu eindelijk eens een lief gaat meebrengen. Velen gaan dus echt op jacht om toch maar niet alleen te zijn tijdens de feestdagen. Want wanneer het buiten vriest, heeft je hart af en toe wat extra nood aan verwarming.

Maar wat als zo iemand jou in het vizier krijgt, en jij op zoek bent naar een relatie die het toch net iets langer volhoudt dan de huidige winterperiode? Het is tough love en we willen je bubbel niet doorprikken, maar deze tekens helpen je het kaf van het koren te scheiden!

Er wordt niet over de toekomst gepraat

Het is heerlijk om gewoon te doen wat op dat moment goed voelt, maar go with the flow is niet altijd het beste relatiemotto. Als je partner niet over de toekomst wil praten en enkel maar wil genieten van het moment, moet je je waarschijnlijk vragen beginnen stellen.

Geen ruimte voor diepe gesprekken

Zelfs de beste seks van je leven kan een gebrek aan communicatie niet oplossen. Althans niet als je op zoek bent naar een langdurige relatie. Als jij en je lover niet verder komen dan (uitgebreide) small talk of grapjes, is het mogelijk dat hij/zij enkel maar bij jou komt voor een winterslaapje.

Je weet niet veel over hem/haar

Neem even de tijd om na te denken hoeveel je precies weet over je (bed)partner. Ken je de namen van zijn/haar ouders? Weet je wat zijn/haar droomjob is? Wie hij/zij als zijn/haar beste vriend ziet? En of je partner een katten- of hondenmens is? Iemand die niet echt toegewijd is, zal ook niet de moeite nemen om je veel over zichzelf, het verleden of de toekomst te vertellen.

Geen ontmoeting met de ouders

Het is een red flag wanneer jij en je partner helemaal ‘head over heels‘ voor elkaar lijken te zijn, maar je niet aan zijn/haar zijde mag verschijnen tijdens het kerstdiner met de ouders. Het probleem wordt groter als jullie al de hele winter een koppel vormen en je je schoonouders nog steeds niet ontmoet hebt. Als hij/zij jou ziet als een winters tussendoortje, zal dat natuurlijk ook niet meer gebeuren.

Is het wel een relatie?

Deze is heel simpel, maar ook heel duidelijk. Jullie gaan nu al weken en misschien zelfs maanden met elkaar om, maar hebben nog steeds ’the talk’ niet gehad. Op dat moment is het een goed plan om eens te polsen naar hoe hij/zij jullie band precies ziet. Als jij vindt dat jullie een relatie hebben en hij/zij volhoudt dat jullie elkaar ‘aan het leren kennen zijn’, weet je misschien wel genoeg.

Het is leuk, maar een beetje leeg

Sommige relaties zijn als gaan eten bij de McDonald’s. Lekker, maar je hebt meteen achteraf weer honger.

Als jullie relatie geen diepgang heeft en het allemaal bij fun, games en small talks blijft, is de kans groot dat je op je honger blijft zitten. Zeker als jij wel op zoek bent naar een vaste relatie en niet naar bezigheidstherapie tijdens cuffing season. Plezier hebben is enorm belangrijk in een relatie, maar als de andere elementen van je relatie achterblijven, betekent ook dat niet veel meer.

Geen vertrouwen

Vertrouwen is heel belangrijk in een relatie, dus als dat er niet is, moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Als je gewoon casual seks hebt, maakt het namelijk niet zoveel uit dat je niet weet waar je partner is, met wie en wat zijn/haar plannen voor de komende dagen zijn. Maar kan je dat een aantal maanden volhouden?’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '