Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Help, het profiel van mijn match is een samenraapsel van clichés.

OPGEPAST: ook beige vlaggen maken hun intrede in de datingwereld

Annelies Hart

We hebben ondertussen al gelezen over rode, gele en groene vlaggen. Maar wist je dat er nog kleuren zijn waar je voor moet oppassen in het datingleven? Maak kennis met de beige vlaggen. En die klinken als bijna even saai als ze in realiteit zijn...

Ondertussen weet iedereen wat rode vlaggen zijn, die giftige waarschuwingssignalen die vroeg opduiken in gesprekken/dates en je duidelijk maken dat je het best op een lopen zet. Die vlaggen kunnen voor iedereen andere vormen aannemen, denk maar aan extreme jaloezie, egoïsme of het niet respecteren van jouw grenzen als persoon. Groene vlaggen zijn dan weer precies het tegenoverstelde! Maar de nieuwste toevoeging in ons vlaggenarsenaal is beige.

Beige vlaggen gaan minder over absolute no-go’s en meer over het voorkomen van “meh” matches. Matches waar je eigenlijk niets aan hebt dus. Op het eerste gezicht lijkt die potentiële datingpartner misschien leuk, maar bij nader inzien staat zijn/haar profiel vol met dertien in een dozijn foto’s (denk: bikinifoto’s of portretten met vissen), gekopieerde quotes en clichés.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op de regel, maar vaak staat een gebrek aan originaliteit gelijk aan een gebrek aan inspanning. Wat dan weer niet veel goeds belooft voor een potentiële relatie.

Onzeker terrein

‘In tegenstelling tot rode vlaggen, betekenen beige vlaggen niet dat je het meteen op een lopen moet zetten’, verduidelijkt Logan Ury van datingsite Hinge. ‘Maar je doet er wel goed aan om twee keer na te denken over daten met iemand die zo weinig moeite stak in zijn/haar profiel.’

Dat gezegd zijnde moeten we ook realistisch blijven. In de wereld van online dating kan het moeilijk zijn om je persoonlijkheid in een paar woorden of foto’s te tonen. En sommige mensen zijn nu eenmaal te zelfbewust of onzeker om zich zo kwetsbaar op te stellen. ‘De kans bestaat dus dat je eigenlijk te maken hebt met iemand heel interessant, die net dat tikkeltje zelfvertrouwen mist of het te druk heeft om tijd te steken in zijn/haar profiel’, aldus Ury.

Die beige vlag kan dus twee kanten uitwapperen. Aan jou om te beslissen of je je op onzeker terrein wil begeven!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '