Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty via Unsplash+

Van oogcontact met de flirtdriehoek tot de geheime ingrediënten van een date.

Met deze 5 datingtips scoor jij dit academiejaar een nieuw lief

Dewy De Leeneer

Back to school! Dat betekent niet alleen interesse tonen in je nieuwe studies, maar ook in die ene crush die je zó graag wil benaderen. Dankzij deze vijf datingtips van seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie en datingapp Fruitz hoef jij je geen zorgen te maken over het scoren van een nieuw lief dit academiejaar. Niet dat jij een lief nodig hebt natuurlijk, want je bent perfect in je eentje. ❤️

Oogcontact like a pro met de flirtdriehoek.

Oogcontact is en blijft één van de spannendste dingen in een datingfase, toch? Van een zwoele side eye tot een schattige lach. Weet je niet altijd hoe je zo’n oogcontact best aanpakt? De flirtdriehoek to the rescue! Kijk eerst naar het linkeroog van je crush, daarna naar het rechter en laat vervolgens je blik langzaam afdwalen naar de lippen. En oh ja: vergeet niet te glimlachen voor je wegkijkt. Wedden dat je crush écht wel doorheeft dat je hem/haar/hun ziet zitten?

Durf die eerste stap te zetten.

Drie seconden: zolang mag het maximum duren vooraleer jij op je crush afstapt. Snel handelen is een teken van zelfvertrouwen en zo kan je niet te lang nadenken over wat er al dan niet zou kunnen mislopen bij een eventuele ontmoeting. Want eerlijk, wat is het ergste dat er kan gebeuren? Een mislukte openingszin? Grap erover! Loopt het gesprek wat stroef? Dan zijn er toch genoeg schoolgerelateerde zaken om over te praten? Gewoon doen, dat is de boodschap. Wie weet wordt die saaie les dan misschien wel het verhaal over hoe jullie elkaar leerden kennen!

Spreek de taal van het lichaam.

De uitstraling van een persoon zegt veel, en je wil toch niet dat je vlam denkt dat je ontoegankelijk bent? Let er daarom altijd op dat je vriendelijkheid en zelfzekerheid uitstraalt. Een open houding aannemen zou er weleens voor kunnen zorgen dat je crush je bij die eerste stap voor is! Dat bespaart je wel wat stress, toch?

Blijven lachen!

De geheime ingrediënten voor een date vol vonken en vuur? Positiviteit en humor! Onderzoek toont aan dat mensen die vaak lachen als aantrekkelijker worden beschouwd. Hoe dom je dus soms ook denkt dat je humor is: maak die mop, lach met de grappen van je crush en maak er gewoon een tof moment van. Wordt het dan nog niets, dan heb je er tenminste een leuke ontmoeting – of een nieuwe vriend(in) bij!

Toon oprecht interesse.

Luister écht naar wat je gesprekspartner – en mogelijks ook toekomstig lief – te zeggen heeft. We weten dat het niet altijd even makkelijk is om niet weg te dromen wanneer je zijn/haar/hun lippen ziet bewegen, maar blijf bij de les. Let er wel voor op dat je niet als een doorgeslaagde detective overkomt, keep it cool!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '