Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Want ‘hoe hebben jullie elkaar leren kennen’ zorgt soms nog voor onwennige stiltes.

AHA: zó noem je een koppel dat elkaar online leerde kennen

Annelies Hart

Anno 2023 is online daten alomtegenwoordig. De kans dat jij en je lief elkaar online geswipet hebben voor de vonk oversprong, is dus groot. Toch hangt er nog steeds wat schaamte rond en dat wil datingapp Fruitz tegengaan. Zij hebben een naam gevonden voor online koppels!

Hoewel de zomer in aantocht is en het leven zich alsmaar meer naar buiten verplaatst, blijft het moeilijk om iemand ‘in the wild’ te ontmoeten. Gelukkig zijn er heel wat populaire datingapps waarop je de liefde van je leven, of die voor even, kan vinden. Uit een Belgisch onderzoek blijkt zelfs dat 1 op de 5 mensen online date.

Je zou dus verwachten dat het poepsimpel is om toe te geven dat het voor jou en je lief love at first swipe was, maar de vraag ‘hoe hebben jullie elkaar leren kennen?’ zorgt toch nog vaak voor onwennige stiltes. Veel koppels voelen een bepaalde onzekerheid en verlegenheid als het gaat om de start van hun liefdesverhaal.

‘Swouple’

Datingapp Fruitz heeft een duidelijk doel voor ogen: de typische clichés en taboes in onze maatschappij doorbreken. En dat vertaalt zich natuurlijk in een omgeving creëren waar gebruikers zich 100 % veilig en comfortabel voelen, niet alleen over waar ze naar op zoek zijn op vlak van liefde, maar ook over hoe ze hun partner hebben leren kennen.

Daarom maakt de datingapp graag een toevoeging aan het dating lexicon en brengt het begrip ‘swouple’ tot leven. De term is een samentrekking van de Engelse woorden swiping en couple, en wordt gebruikt om koppels te omschrijven die elkaar leerden kennen via een dating app. Vanaf nu kan je dus gewoon een naam plakken op jullie ontstaansverhaal en het volledig uit de taboesfeer trekken!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '