Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

4. Maak écht oogcontact.

Slecht met woorden? Met deze 10 non-verbale tips communiceer jij beter in bed

Communication is key, ook in de slaapkamer. Hier vind je 9 eenvoudige tips en tricks om beter te communiceren in bed. Maar wat als je niet goed bent met woorden? Geen zorgen, ook met non-verbale signalen kan je de taal van de liefde spreken. .

Toon voor wat je bedoelt.

Soms is het moeilijk om een sensatie, beweging of verlangen duidelijk uit te drukken met woorden. Het is dan veel efficiënter om gewoon te tonen wat je bedoelt. Doe bewegingen voor of toon met je vingers waar dat magische plaatsje ligt.

Maak gebruik van je handen.

Wat je doet met je handen, zegt soms meer dan duizend woorden. Als je echt van iets geniet, maak dat dan duidelijk door stevig in het lijf van je lief te knijpen. Zitten zijn/haar/hun handen net niet op de juiste plaats? Ook dan is het veel makkelijker om een beetje bij te sturen door zijn/haar/hun handen te verplaatsen met de jouwe. Zo hoef je niet letterlijk te zeggen dat je lief niet weet waar de klepel hangt.

Volg elkaars ritme.

Vrijen is net als autorijden: je gaat niet van de eerste naar de zesde versnelling. Wees aandachtig voor hoe intens jullie elkaar benaderen. Pakt een van de twee het wat rustiger aan? Dan is dat een teken dat er meer voorspel nodig is. Vreten jullie elkaar bijna op? Hup, scheur dan die kleren maar van je lijf en bespring elkaar dat het een lieve lust is.

Maak écht oogcontact.

Het klinkt o zo logisch, maar blik eens terug op je laatste vrijpartijen: hoe vaak hebben jij en je lief écht oogcontact gemaakt? Soms sluiten we automatisch onze ogen of zijn we zo gefocust op hoe we eruitzien, wat we doen en hoezeer de ander daar al dan niet van geniet, dat we simpelweg vergeten om elkaar aan te kijken en zo met elkaar te verbinden. Maak de volgende keer dat jullie vrijen eens heel bewust en lang oogcontact en laat je blik boekdelen spreken.

Geef een liefdevolle zoen.

Het hoeft niet altijd complex te zijn. Soms kan je met een simpele (of net een heel opwindende) kus boekdelen spreken. Heb je echt van iets genoten? Beloon je lief dan met een liefdevolle zoen. Je zal merken hoe efficiënt zo’n puppytraining wel is.

Initieer seksstandjes.

De ene dag wil je genomen worden als een beest, de andere hou je het liever zacht en lief. Alleen kan jouw lief dat natuurlijk niet ruiken. Vind je het vervelend om met hand en tand uit te leggen hoe je het wil die avond? Initieer dan bepaalde seksstandjes die de vibe duidelijk aangeven. Lepeltje-lepeltje? Lief en lui. Yeeha cowgirl ? Wild en vurig.

Wees aandachtig voor elkaars lichaamstaal.

Net zoals je ademhaling onbewuste signalen stuurt, doen je andere lichaamsdelen dat ook. Opgespannen spieren, een open mond, bevochtigde lippen, een uitgestoken tong, wijd gesperde ogen, gekrulde tenen… Het zijn allemaal onbewuste tekens dat jij en/of je partner héél erg veel plezier beleven. Hoe aandachtiger je bent voor elkaars lichaamstaal, hoe minder expliciete uitleg jullie nodig zullen hebben.

Let op ademhaling.

Zelfs onbewust sturen jullie lichamen boodschappen naar elkaar. Wanneer je opgewonden raakt (en jij en/of je partner dus goed bezig zijn) ga je automatisch zwaarder en sneller ademhalen. Hoe iemand ademt in bed geeft dus heel wat prijs over hoe effectief je moves zijn. Begint je lief te hijgen? Blijf dan vooral doen waarmee je bezig bent. Gebeurt er helemaal niets met de ademhaling? Vraag dan eens waarmee je hem/haar/hen een pleziertje zou kunnen doen (en vice versa, of course!).

Laat je horen.

Geen makkelijkere manier om duidelijk te maken dat je iets lekker vindt dan een welgeplaatste kreun. Let wel: dat is ook de reden waarom gekreun faken alleen werkt in foute pornofilms. Kreun alleen als je echt geniet of als het spontaan gebeurt, zodat je gekreun een duidelijk signaal blijft voor je lief.

Speel spelletjes.

Erotische gezelschapsspelletjes uit de seksshop zijn een handige tool om op een speelse en opwindende manier meer over elkaar te weten te komen. Bovendien kan zo’n stout spelletje de passie weer doen oplaaien en jullie nieuwe inspiratie geven. En zo heb je weer wat nieuws om over te praten in bed.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '