Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Het is niet leuk... maar breng je baas toch maar op de hoogte.

7 dingen om in het achterhoofd te houden als je gaat daten met je collega

Ben je van plan om die ene collega op date te vragen? Dan geldt er één belangrijke regel: loop niet te hard van stapel. Makkelijker gezegd dan gedaan, en zeker als die vlinders in je buik je helemaal gek maken. Hoe verleidelijk (en stomend!) het ook mag zijn, je houdt er best ook je kopje bij! Dit zijn zeven tips om zowel jullie goede verstandhouding als je job te beschermen.

Slaap er een nachtje over.

Je kent het wel: jullie hebben al paar keer oogcontact gemaakt en jij had het gevoel dat de vonk meteen oversloeg. Het liefst zou je die knappe collega meteen op date vragen en jouw flirtgedrag naar een hoger niveau tillen, maar je weet niet zeker of de interesse wederzijds is en dat zou wel eens heel gênant kunnen worden. Om te vermijden dat je door de grond zakt van schaamte als blijkt dat je vlam verloofd is of hij/zij helemaal niet geïnteresseerd is in jouw avances, kan je er beter eerst een paar nachten over slapen. Denk goed na over hoe je het wil aanpakken en wat je hem/haar precies wil vertellen zónder dat het schaamrood je op de wangen komt te staan.

Leer elkaar goed kennen.

Is die eerste date in the pocket? Laat dan niet meteen merken dat je tot over je oren verliefd bent en loop vooral niet te hard van stapel. Leer elkaar eerst beter kennen. Een relatie met een collega is zo spannend, dat die spanning al snel vervanging zou zijn voor een échte klik. Blijf je daar dus bewust van en probeer jullie prille verbintenis los te zien van de werkvloer. Weet je eigenlijk wel wie hij/zij is zonder die context? Hoe beter je dat uitzoekt, hoe makkelijker het zal zijn om de grens te bewaken tussen werk en privé.

Wees je bewust van mogelijke gevolgen.

Stel: jullie hebben een paar keer gedatet en er was sprake van een prille relatie, maar nu zet hij/zij er toch een punt achter. Ben jij dan bereid om nog élke dag op zijn/haar gezicht te moeten kijken? Zo niet, is dan een van jullie twee bereid om op zoek te gaan naar een andere job? Het is geen tof gespreksonderwerp, we know, maar het is wel heel belangrijk om ook daar goed bij stil te staan.

Breng je baas of HR op de hoogte.

Er zijn weinig werkvloeren waar er niet geroddeld wordt. Wil je de geruchten voor zijn en je baas zélf op de hoogte brengen van jullie relatie? Doe dat dan zo vlug mogelijk, en het liefst zelfs nog voordat jullie officieel een koppel vormen. Door hem/haar van tevoren op de hoogte te brengen, toon je niet alleen respect, maar laat je ook merken dat je volwassen genoeg bent om met de situatie om te gaan. Je hoeft niet in de details te treden over je gevoelens, maar benadruk wel dat jullie relatie je werkprestaties niet in het gedrang zal brengen. Pas daarna kan je het aan je collega’s vertellen.

Hou jullie collega’s erbuiten.

Oké, je mag tegen die toffe collega heus wel vertellen hoe gelukkig je bent en wat jullie tijdens jullie date allemaal hebben uitgespookt, maar respecteer ook de privacy van je vlam. Ga niet in op jullie seksleven noch op wat hij/zij jou persoonlijk verteld heeft. Hebben jullie ruzie? Probeer de collega’s daar dan niet bij te betrekken en laat ze ook geen partij kiezen voor een van jullie twee. Het is zo al ingewikkeld genoeg...

Blijf vertrouwen in jezelf.

Het is duidelijk dat jullie elkaars back hebben, maar maak geen gebruik van je partner om kans te maken op een hogere functie of complimentjes van je baas. Het geeft veel meer voldoening om op eigen kracht iets te verwezenlijken. Wapen je ook tegen negatieve reacties, want er zullen ongetwijfeld collega’s zijn die zullen beweren dat je alleen maar een relatie met je chef hebt omdat... Bewijs hen dus het tegendeel!

Hou werk en privé gescheiden.

Deze tip ligt zo erg voor de hand, maar we kunnen het niet genoeg zeggen. Het mag dan wel ontzettend moeilijk zijn, maar doe er toch maar alles aan om werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden. Geen persoonlijke vetes op de werkvloer, geen vergaderingen aan de ontbijttafel! Thank us later... 


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '