Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Toa Heftiba via Unsplash

Tip: met een beetje geluk kunnen jullie op de eerste date zelfs (verantwoord) slowen op Mariah Carey.

BEWEZEN: tijdens dit seizoen heb je de grootste kans om de ware te vinden

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ben jij ook hopeloos op zoek naar de ware, maar laat mr. Right op zich wachten? Dan is het nú het ideale moment om die datingapps nog een laatste kans te geven, want uit onderzoek blijkt dat de kans om halsoverkop (en met succes) verliefd te worden seizoensgebonden is.


Het is de datingsite dating.com die onderzocht of de kans om de prins op het witte paard te vinden seizoensgebonden is. En jawel hoor: uit hun onderzoek blijkt dat cupido in de winter meer raak schiet dan in de lente, zomer en herfst. De makers van de website merkten vorig jaar namelijk op dat de activiteit op dating.com tijdens de winter met 30% steeg en besloten daarom om zich in de wereld van de verliefde tortelduifjes te verdiepen.

Sterke band opgebouwd


Ze lanceerden een ​​enquête waarop 55% van de 2.000 deelnemers antwoordde dat ze als het koud is sneller naar een datingsite of -app grijpen. Voor 60% van hen zou het een eenvoudige en effectieve manier zijn om te ontsnappen aan de angst, eenzaamheid en eentonigheid van de soms deprimerende winterdagen en -avonden. Als het buiten koud is, is het een eerder praktische manier om mensen te ontmoeten terwijl je comfortabel in je bed of zetel kan liggen/hangen/zitten/... Hoe meer (eenzame) vissen in de zee hoe beter, toch?

Uiteraard! Het lijkt er zelfs op dat het wel degelijk winstgevend is om je datingprofiel tijdens de winter een tweede kans te geven, want 90% van de respondenten zei dat ze tijdens de winter op zijn minst een ‘sterke band’ met iemand hadden opgebouwd. Je weet dus wat je te doen staat...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '