Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

4. Doe een activiteit die je zelf écht leuk vindt.

Deze 7 tips maken van jou een betere dater

Annelies Hart

Als je single bent op dit moment kan je het vast beamen: daten is ingewikkeld. Van onzekerheden, over miscommunicatie tot ghosten: het is niet evident om je weg te vinden in de datingwereld. Het enige wat je dus kan doen, is jezelf wapenen en deze zeven tips maken van jou een betere dater.

Zoek uit wat je wilt.

Er zijn tal van redenen waarom je kan daten, en slechts een van die redenen is om iemand te ontmoeten om je leven mee te delen. Soms wil je ook gewoon experimenteren, casual seks beleven of simpelweg nieuwe mensen ontmoeten. Om goed in het datingleven te staan is het dus belangrijk om eerst en vooral te weten waar jij zelf naar op zoek bent. Dat kan de basis zijn voor welke apps je (al dan niet) downloadt, wat je in je bio zou schrijven en hoe je je dates praktisch wil aanpakken.

Wees realistisch.

Naast het uitzoeken wat je wilt, moet je ook nagaan hoeveel moeite je bereid bent erin te steken. Willen daten en er ook daadwerkelijk tijd in moeten steken, zijn twee verschillende dingen. Geef jezelf dus een reality check en ga na of je bereid bent om dingen in je single leven ‘op te geven’ of op een lager pitje te zetten, om zo meer tijd te hebben om te daten. Het is belangrijk om te weten dat iemand leren kennen met het doel een partner voor het leven te vinden, meer tijd zal vragen dan af en toe een casual date te hebben.

Luister/praat meer.

‘Ben ik wel interessant genoeg?’ ‘Heb ik wel genoeg te vertellen?’ We maken ons vaak zorgen over hoe we onszelf presenteren bij een ander, wat ervoor zorgt dat we misschien vaker vergeten te luisteren naar die persoon. Op een date gebeurt het vaak dat één persoon luistert en de ander veel spreekt, dus ga even na bij jezelf in welke categorie jij valt. Ben jij sowieso de luisteraar? Neem dan ook eens de leiding in het gesprek.

Doe dingen je zelf leuk vindt.

De klassieke dates zijn meestal heel gelijklopend: een etentje, een paar uur in een café of een filmpje meepikken in de bioscoop. Daar is niets mis mee, als dat ook is wat je écht graag doet. Als jij liever rondkuiert tussen de boekenrekken of met je hond gaat wandelen in het park, kan je daar ook perfect een date van maken. Je zal je sowieso beter op je gemak voelen.

Spreek écht af.

Hoe vaak is het al gebeurd dat je een match hebt, maar jullie eigenlijk nooit tot een echte date komen? Vaak blijven bepaalde matches gewoon hangen in de chatbox en dat is jammer, want wie weet is hij/zij wel dé persoon waar je naar zoekt. Neem dus gerust initiatief en vraag hem/haar mee uit! Tenzij je eerder op zoek bent naar een sexy pennenvriend(in), dat kan ook natuurlijk.

Vergeet de oude regels.

Je hoeft natuurlijk niet alles overboord te gooien, maar een aantal oude datingregels vergeten we toch liever. Zo hoef je echt geen drie dagen te wachten voor je iemand na een date iets laat weten. Wachten met seks tot date drie of verwachten dat de man betaalt voor de date, is ook echt passé. Focus in plaats hiervan op communicatie en vertrouw erop dat de juiste persoon er zich echt niet aan zal storen als jij een uur na de date al een berichtje stuurt.

Neem een pauze als je dat nodig hebt.

Daten is niet altijd spannend en leuk, soms confronteert het je ook met je onzekerheden of word je er gewoon fysiek en mentaal moe van. Aarzel dus niet om een pauze in te lassen als jij dat nodig hebt. Dat is de beste beslissing voor jou én voor je datingpartner(s). Pik de draad weer op als je er klaar voor bent!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '