Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

‘Joey doesn’t share food’? Toch maar niet…

4 absolute don’ts tijdens een eerste date op restaurant

Annelies Hart

De outfit, de openingszin, de eerste indruk: er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden op een eerste date. Als die zich afspeelt in een restaurant zijn het er net nog wat meer. Dit zijn vier dingen die volgens onderzoek absoluut not done zijn.

Hoe hard we ook willen geloven dat er geen echte regels gelden tijdens het daten, het tegendeel wordt alsmaar vaker bewezen. Er zijn nu eenmaal bepaalde dingen die je beter wel of niet doet, om een zo goed mogelijke eerste indruk na te laten.

Uit een Frans onderzoek is gebleken dat 37 % van de ondervraagden, van eender welke leeftijd, eten het ideale gespreksonderwerp vindt op een eerste date. Een afspraakje in een lekker en gezellig restaurant lijkt dus een fool proof plan, maar jammer genoeg is het niet zo simpel als we gehoopt hadden.

Kindermenu’s en vettige vingers

De onderzoekers vroegen namelijk ook door en achterhaalden zo de grootste afknappers tijdens een eerste date op restaurant. Deze vier kwamen uit de enquête als dé don’ts:

  • Eten met je handen
  • Bewust het goedkoopste gerecht op de kaart bestellen
  • Je date niet laten proeven van jouw eten
  • Het kindermenu bestellen

Je bent dus gewaarschuwd voor de volgende rendez-vous op restaurant: blijf best weg van vette vingers, kindermenu’s of extreem goedkope gerechtjes. En je kan altijd proberen je eten voor jezelf te houden met een gevatte ‘Joey doesn’t share food’, maar sharing is nog altijd caring.

Lees ook:

gelukkige relatie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '