Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De gitarist besloot zijn lange lokken af te scheren.

Simon Nuytten (29) van Bazart deelt doodeerlijke post over haarverlies op Instagram

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Simon Nuytten (29), de gitarist van Bazart, deelt meestal vrolijke foto’s op zijn Instagrampagina. Maar met zijn laatste bericht legt hij zijn hart op tafel. De artiest worstelt al enkele jaren met haarverlies. ‘Uw haar verliezen is gewoon kut’, aldus Simon.

Simon Nuytten duikt vaak op met een pet, muts of hoed op, maar de meesten stelden zich daar uiteraard nooit vragen bij en dachten dat dit gewoon paste bij het stoere rockimago van de gitarist. De waarheid is dat het Bazart-lid al enkele jaren zijn haar verliest en dit verborgen probeerde te houden. Tot nu, want hij besloot om zijn haar af te scheren. Hij vertelt hier openlijk over in zijn laatste Instagrampost om anderen die in hetzelfde schuitje zitten een hart onder de riem te steken.

Deuk in zelfvertrouwen

‘Mijn haar is er af’, begint Simon zijn doodeerlijke post. ‘Dit is niet zomaar ineens. Ik kamp al zeven jaar met problemen betreffende mijn “kalendheid”. Ik heb dit altijd verborgen proberen houden en heb hier met maar een select groepje over dúrven babbelen.’ Hij beseft dat haarverlies niet het einde van de wereld is, maar zegt dat dit toch inhakte op zijn zelfvertrouwen. ‘Dit had een enorme impact op mijn leven. Altijd hoofddeksels dragen, niets meer doen waarbij er geen hoofddeksels kunnen gedragen worden, elke dag de confrontatie aangaan, grote deuk in zelfvertrouwen én zelfliefde, geen foto’s meer kunnen zien van jezelf, mensen/plaatsen vermijden.’

Hij vindt het dan ook belangrijk om anderen die hetzelfde meemaken te steunen met zijn post. ‘Dit wordt vaak genegeerd of vaak wordt gezegd: man up‘, aldus Simon. Maar voor velen is dit net wél een big deal. ‘Uw haar verliezen is gewoon kut. Zeker op jongere leeftijd’, deelt Simon zijn gevoelens. Hij zegt letterlijk dat hij normaal zulke dingen niet online gooit, maar heeft dus een goede reden om dat dit keer wel te doen: ‘Instagram mag soms toch eens écht zijn.’ Hij sluit zijn bericht ook af met een grapje: ‘Heb wel wat weg van een paasei nu! Zalig Pasen en love life!’ Amen!

Heel wat collega’s toonden hun liefde voor Simon én zijn nieuwe coupe in de comments. ‘Looks good’, schrijft Julie Van den Steen. ‘Mijn favoriete paasei. Altijd geweest’, reageert Bazart-frontman Mathieu Terryn. ‘Top’, typt Kat Kerkhofs en ‘Knap! Niet aan twijfelen. Klinkt misschien gek, maar je hoofd heeft een mooie vorm’, zegt Dina Tersago. Ook zijn ex-vriendin Olga Leyers comment dat ze grote fan is van zijn nieuwe haarstijl. Alleen maar liefde, en dat juichen we bij Flair enorm toe!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '