Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Met de hashtags #datmaaktmejuiststerker en #weesliefvoormekaar toont de zangeres nogmaals waarom ze een inspiratie is voor zovelen.

Camille Dhont (20) tikt bodyshamers volledig terecht op de vingers

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Camille Dhont (20) doet mee aan het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’. Ze bracht gisteren in de eerste aflevering een geweldige cover van ‘Blauwe Dag’ van Suzan & Freek, maar helaas had een website daar geen oren naar. Concertnews gebruikte haar performance om de topartieste te bodyshamen. Iets wat zij, volledig terecht, niet zomaar aan zich voorbij liet gaan.

We genoten gisteren, zoals een groot deel van tv-kijkend Vlaanderen, van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’. Het repertoire van Suzan & Freek was als eerste aan de beurt en de covers van de topartiesten gaven ons stuk voor stuk kippenvel. Camille Dhont, de jongste deelnemer die onlangs ‘The Masked Singer’ nog won als Miss Poes, mocht de avond afsluiten met haar versie van ‘Blauwe Dag’. De zangeres verraste iedereen door in het West-Vlaams te zingen en de tropische beat van het nummer deed haar medekandidaten zelfs de beentjes losgooien.

#weesliefvoormekaar

Terwijl iedereen enkel oor had voor de fantastische zangkunsten van de artieste, vond Concertnews het nodig om op iets anders te focussen, volledig naast de kwestie én helemaal overbodig: Camilles uiterlijk. De site schrijft in een recensie dat haar natuurlijke looks niet bijzonder zijn en heeft het over haar witte melkflessen. Als we het dan al over haar presence moeten hebben, zagen wij iets helemaal anders: een sterke, jonge vrouw die werkelijk straalt en geniet wanneer ze mag performen. Het is trouwens niet de eerste keer dat deze site zich verlaagt tot dergelijke bodyshaming.

Camille klaagt het bodyshaming volledig terecht ook aan. Ze postte een reactie op de bewuste recensie op haar Twitterpagina. ‘In een van de gelukkigste momenten van mijn leven zijn er toch mensen die blijkbaar graag andere mensen nodeloos kwetsen’, aldus de artieste. Door de hashtags die ze bij haar bericht plaatst, toont ze dat ze zich niet laat doen door deze irrelevante en van de pot gerukte woorden. Ze zegt dat dit haar juist sterker maakt en dat we beter wat liever voor elkaar zouden zijn. Amen!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Self-love

Op deze manier toont Camille dat ze niet enkel met haar betekenisvolle songteksten zoals ‘Vechter’ en ‘Diamant’, maar ook naast het podium een grote invloed heeft op de self-love van haar duizenden fans. Heel wat bekende en minder bekende Vlamingen staken Camille een hart onder de riem door haar bericht in hun Instagram Stories te delen. Zo kunnen we met z’n allen voor eens en voor altijd dit soort bodyshaming een halt toeroepen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '